Kogo reprezentuje osoba

Bujniewicz-belka Elżbieta

w KRS

Elżbieta Bujniewicz-belka

− Profil Osoby z KRS
Pierwsze imię:Elżbieta
Nazwisko:Bujniewicz-belka
Płeć:Kobieta
Rok urodzenia:1968 r., wiek 47 lat
Miejscowości:Gdańsk (Pomorskie), Gdynia (Pomorskie), Kraków (Małopolskie), Poznań (Wielkopolskie), Warszawa (Mazowieckie)
Przetargi:15 w poprzednich firmach
Aktualnie reprezentuje:
  1. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Barwińska Piotrowska Beata, Brański Michał Wiktor, Czechowicz Tomasz, Jacygrad Tomasz Jan, Krawczyk Krzysztof, Magnuszewska Magdalena, Mikos Jarosław, Sierota Krzysztof Daniel, Świderski Jacek

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Żukowski Maciej Stefan
  2. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Barwińska Piotrowska Beata, Brański Michał Wiktor, Czechowicz Tomasz, Jacygrad Tomasz Jan, Krawczyk Krzysztof, Magnuszewska Magdalena, Mikos Jarosław, Sierota Krzysztof Daniel, Świderski Jacek

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Karwik Bogdan Andrzej
  3. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Brański Michał Wiktor, Czechowicz Tomasz, Jacygrad Tomasz Jan, Krawczyk Krzysztof, Kulig Krzysztof, Magnuszewska Magdalena, Mikos Jarosław, Rozen Krzysztof Aleksander, Sierota Krzysztof Daniel, Świderski Jacek, Wejchert Jan Łukasz, Wrodarczyk Michał

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Zużałek Maciej Szymon
  4. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Barwińska Piotrowska Beata, Brański Michał Wiktor, Czechowicz Tomasz, Jacygrad Tomasz Jan, Krawczyk Krzysztof, Mikos Jarosław, Sierota Krzysztof Daniel, Świderski Jacek

Reprezentowała:
  1. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Chwiejczak Dariusz, Danielewski Michał Andrzej, Dziewolski Wojciech Jan, Grabiak Tomasz Józef, Kardach Piotr Michał, Karmelita Piotr, Kosturek Andrzej, Kosturek Bogdan, Mruk Henryk, Nowacki Paweł, Ogonowski Grzegorz Piotr, Piętka Tomasz, Rozwadowski Paweł Zbigniew, Sielicki Tomasz Paweł, Stawarz Marcin Leszek, Turno Paweł Stanisław

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Ziółkowski Wojciech Marek
  2. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Bochniarz Henryka Teodora, Bochniarz Henryka Teodora, Chwiejczak Dariusz, Chłoń Sławomir, Ciepły Piotr, Cieszyński Przemysław Jacek, Danielewski Michał Andrzej, Dziubłowski Robert Artur, Jankowski Maciej, Jankowski Maciej, Jaworowicz Lech Henryk, Kardach Piotr, Kluza Stanisław Mateusz, Kosturek Andrzej, Kosturek Bogdan Marek, Koźmiński Andrzej Krzysztof, Kseń Jacek Wojciech, Kujawa Jacek, Marciniak Andrzej, Miernik Andrzej Konstanty, Mościcki Jacek, Nowakowski Marek, Ogonowski Grzegorz Piotr, Okolski Józef, Potters Heather Jean, Półgrabia Adam, Rutte Krzysztof Jan, Schmidt Przemysław Aleksander, Sielicki Tomasz Paweł, Śliwowski Dariusz, Strublewski Szczepan, Szwarc Krzysztof Antoni, Tauscher William, Tomica Leszek Bogusław, Turno Paweł Stanisław, Wiśniewski Bogdan Przemysław

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Zborowski Bogdan
  3. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Borowiecki Michał Roman, Danielewski Michał Andrzej, Dżoga Jerzy Michał, Kalinowska Iszkowska Małgorzata Maria, Komorowski Krzysztof, Koprowski Jan Maria, Rafałko Tadeusz Hieronim, Rogalski Michał Wojciech, Sielicki Tomasz Paweł, Śliwowski Dariusz, Wiśniewski Janusz Eugeniusz
  4. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Chłoń Sławomir, Danielewski Michał Andrzej, Forysiak Jacek Józef, Komorowski Krzysztof, Kosturek Andrzej, Marciniak Andrzej, Miernik Andrzej, Piętka Tomasz Marek, Rożdżeński Leszek Witold, Rutte Krzysztof Jan, Sielicki Tomasz Paweł, Tomica Leszek Bogusław

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Wasiukiewicz Aleksander
  5. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Boryń Cezary, Małecki Andrzej, Radzikowski Robert Sebastian, Włodarczyk Maciej Jan

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Michalczyk Mariusz Stefan
  6. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Danielewski Michał, Dziewolski Wojciech Jan, Jaworowicz Lech Henryk, Kardach Piotr Michał, Lacombe Ewa, Półgrabia Adam, Sielicki Tomasz Paweł, Skurzak Wojciech Stanisław, Staniszewski Piotr Marek, Stawarz Marcin Leszek

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Węglarz Władysław
  7. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Chłoń Sławomir, Danielewski Michał Andrzej, Hegmit Robert Andrzej, Kamińska Barbara, Kosturek Bogdan Marek, Kujawa Jacek, Maik Dariusz Andrzej, Piętka Tomasz Marek, Śliwowski Dariusz

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Wierzbicki Piotr Grzegorz
  8. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Karmelita Piotr, Sielicki Tomasz Paweł

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Lutomska Izabela Anna
  9. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Boryń Cezary, Giej Dariusz, Imiełowski Adam, Janov Jozef, Komosa Piotr, Koziorowski Leszek Krzysztof, Krusicka Izabela Renata, Kuncicki Jerzy Zbigniew, Luniak Andrzej, Nowakowski Paweł Andrzej, Sosna Rafał, Szubert Filip, Włodarczyk Maciej Jan, Włodarczyk Małgorzata Cecylia, Włodarczyk Tadeusz

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Łukaszewicz Marek Adam
  10. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Bruder Eric Vinton, Czernecki Józef Jan, Evan Jan, Glazer Ira Leslie, Jarmicki Adam Henryk, Kociołek Dariusz Sławomir, Mckinnish James Keith, Multan Wojciech Marcin, Sosna Rafał, Totko Jerzy Zbigniew

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Wallheim Jacek Włodzimierz

Osoby współwystępujące w KRS działają obecnie w:
  1. 10x S.A., Warszawa − KRS 0000536364
  2. 3 Gon Europe Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000284282
  3. 3 Wings S.A., Gdańsk − KRS 0000492528
  4. 360 Circus Polska Sp. Z O.O., Rzeszów − KRS 0000345295
  5. 360 Circus Polska Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Rzeszów − KRS 0000514953
  6. 3gon Europe Sp. Z O.O. Wspólnicy Spółka Komandytowa, Warszawa − KRS 0000192975
  7. 3gon Polska Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000126885
  8. Abc Data S.A., Warszawa − KRS 0000287132
  9. Abcd Management Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000376168
  10. Acsys Bsc Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000032328
  11. Agile Investments Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000511516
  12. Agora S.A., Warszawa − KRS 0000059944
  13. Airdata Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000501433
  14. Albemuth Inwestycje S.A., Warszawa − KRS 0000536234
  15. Alfawind Sp. Z O.O., Gdańsk − KRS 0000271866
  16. Alternative Investment Partners Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000029655
  17. Altiplano Development Sp. Z O.O., Gdańsk − KRS 0000367959
  18. Altiplano Elektrownie Wiatrowe B1 Sp. Z O.O., Gdańsk − KRS 0000531275
  19. Altiplano Energia Odnawialna Sp. Z O.O., Gdańsk − KRS 0000517024
  20. Altiplano S.A., Gdańsk − KRS 0000508979
  21. Arhat Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000145605
  22. Arhat Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Warszawa − KRS 0000436153
  23. Asseco Business Solutions S.A., Lublin − KRS 0000028257
  24. Atende S.A., Warszawa − KRS 0000320991
  25. Aviva Powszechne Towarzystwo Emerytalne Aviva Bz Wbk S.A., Warszawa − KRS 0000005940
  26. Aviva Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000043360
  27. Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń Na Życie S.A., Warszawa − KRS 0000002561
  28. Aviva Towarzystwo Ubezpieczeń Ogólnych S.A., Warszawa − KRS 0000009857
  29. Bank Millennium S.A., Warszawa − KRS 0000010186
  30. Bbi Carbo Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000370327
  31. Bbi Development S.A., Warszawa − KRS 0000033065
  32. Bbi Management S.A., Warszawa − KRS 0000291338
  33. Best Immo Sp. Z O.O., Chorzów − KRS 0000454653
  34. Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś − KRS 0000513365
  35. Biogaz Zeneris Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000294648
  36. Biogaz Zeneris Tech Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000393421
  37. Biogenetica International Laboratories Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000466816
  38. Biogenoma Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000428787
  39. Bmm Polska Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000397951
  40. Browar Gontyniec S.A., Kamionka − KRS 0000396902
  41. Business Broker Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000321951
  42. Bwave.pl Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000344554
  43. Bz Wbk-aviva Towarzystwo Ubezpieczeń Na Życie S.A., Poznań − KRS 0000310692
  44. Bz Wbk-aviva Towarzystwo Ubezpieczeń Ogólnych S.A., Poznań − KRS 0000310719
  45. Capital Park S.A., Warszawa − KRS 0000373001
  46. Caspar Asset Management S.A., Poznań − KRS 0000335440
  47. Cenospheres Trade Engineering S.A., Warszawa − KRS 0000454474
  48. Centrum Informatyki Energetyki Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000047472
  49. Centrum Medyczne Macierzyństwo Sp. Z O.O., Kraków − KRS 0000337596
  50. Centrum Twój Dom Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000348792

Osoby współwystępujące w KRS działały także w:
  1. 28dni.pl Sp. Z O.O., Częstochowa − KRS 0000292626
  2. 3 Wings Sp. Z O.O., Gdańsk − KRS 0000308897
  3. 360 Circus Polska Sp. Z O.O. Spółka Komandytowo-akcyjna, Rzeszów − KRS 0000413139
  4. Active Media Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000000934
  5. Adgar Bci Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Warszawa − KRS 0000431876
  6. Adgar Bcii Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Warszawa − KRS 0000432840
  7. Aerfinance Ventures Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000265774
  8. Agencja Wydawniczo - Reklamowa Wprost Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000008283
  9. Agro Global Trade Sp. Z O.O., Toruń − KRS 0000259440
  10. Agro-technika S.A., Ząbki − KRS 0000050057
  11. Agrocomp Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000030530
  12. Agros Nova Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000012443
  13. Altiplano Sp. Z O.O., Gdańsk − KRS 0000250111
  14. Aluminium Konin - Impexmetal S.A., Konin − KRS 0000024174
  15. Amg. Net S.A., Łódź − KRS 0000013369
  16. Amrest Holdings Se, Wrocław − KRS 0000320252
  17. Ams S.A., Warszawa − KRS 0000079299
  18. Andromeda Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000212960
  19. Aram Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000089140
  20. Arganda Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000455771
  21. Ascom Poland Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000021957
  22. Asseco Poland S.A., Rzeszów − KRS 0000033391
  23. Asset S.A., Warszawa − KRS 0000030805
  24. Atvertin Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000203318
  25. Auto Internet S.A., Wrocław − KRS 0000119414
  26. Avc Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000082340
  27. Aviva Investors Poland Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., Warszawa − KRS 0000011017
  28. Aviva Services Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000372545
  29. Awbud S.A., Fugasówka − KRS 0000023958
  30. Bankier.pl S.A., Warszawa − KRS 0000007720
  31. Bb Investment Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000048454
  32. Bbi Tech S.A., Poznań − KRS 0000006269
  33. Be4 Sp. Z O.O., Poznań − KRS 0000071163
  34. Beata Gessel i Wspólnicy Sp. J., Warszawa − KRS 0000110932
  35. Bhu S.A., Poznań − KRS 0000138103
  36. Bi.com S.A., Poznań − KRS 0000043457
  37. Billbird S.A., Kraków − KRS 0000038732
  38. Billnet S.A., Warszawa − KRS 0000064687
  39. Bio Planet Sp. Z O.O., Wilkowa Wieś − KRS 0000244648
  40. Bio-profil Polska Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000060390
  41. Biznes.net Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000226026
  42. Bmp Polska Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000073975
  43. Bmt S.A., Poznań − KRS 0000071776
  44. Boeing International Corporation (s.a.) Oddział W Polsce, Warszawa − KRS 0000226401
  45. Bolero Sp. Z O.O., Olsztyn − KRS 0000205999
  46. Bolix S.A., Żywiec − KRS 0000230009
  47. Bolix Sp. Z O.O., Żywiec − KRS 0000153588
  48. Bomi S.A. Likwidacyjnej, Gdynia − KRS 0000088823
  49. Bonair S.A., Warszawa − KRS 0000079659
  50. Bondtrust-polskie Towarzystwo Powiernicze S.A., Kraków − KRS 0000309972

Powiązane przetargi (15 szt.):
  1. Dostawa artykułów spożywczych w Zespole Szkół w Baniach
    Zamawiający: Zespół Szkół w Baniach, Banie
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków i obiadów dla dzieci i młodzieży w roku 2014.
  2. Dostawy produktów żywnościowych na potrzeby stołówki
    Zamawiający: Szkoła Podstawowa Nr 30 im. Marii Zientary-Malewskiej w Olsztynie, Olsztyn
    Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów żywnościowych na potrzeby stołówki w Szkole Podstawowej Nr 30 w Olsztynie (zgodnie z opracowanymi załącznikami- pakietami ) w 2013 roku.
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na pakiety stanowią załączniki ( nr 1- 11 ) do SIWZ.


    Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień:
    CPV 15331170- 9, 15896000-5- mrożonki i przetwory - pakiet I
    CPV 15330000 -8 - koncentraty i przetwory - pakiet II
    CPV 15220000 -0 - ryby - pakiet III
    CPV 15500000 -3 - nabiał i jego przetwory - pakiet IV
    CPV 15810000 -9 - pieczywo i wyroby piekarnicze - pakiet V
    CPV 15100000 -9 - mięso i wędliny - pakiet VI
    CPV 15612130-1, 15831000-2, 03211300-6 -artykuły sypkie - pakiet VII CPV15872000-1, 15411200-4 - przyprawy, olej - pakiet VII
    CPV 15112000 -6 - mięso drobiowe - pakiet IX
    CPV 15300000 -1 - owoce i warzywa - pakiet X
    CPV 15130000 -4 - dania gotowe mączne - pakiet XI
  3. Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego wyrobów garmażeryjnych
    Zamawiający: Zakład Karny w Kamińsku, Kamińsk
    CZĘŚĆ 1
    1) Sałatka warzywna z majonezem (typu farmerska) - w ilości 350 kg
    2) Sałatka warzywna ze śledziem - w ilości 350 kg
    3) Pasta rybna z makreli w ilości 468 kg
    4) Ryba po grecku w ilości 874 kg
    5) Filety śledziowe w sosie paprykowym w ilości 700 kg
    6) Filety śledziowe w sosie czosnkowym w ilości 700 kg
    CZĘŚĆ 2
    1) Pyzy ziemniaczane w ilości 4 500 kg.;
    2) Pyzy ziemniaczane z mięsem w ilości 4 400 kg.,
    3) Krokiety z mięsem 2 400 kg.;
    4) Pierogi z mięsem w ilości 2 000 kg.;
    5) Pierogi z twarogiem w ilości 1600 kg.;
    6) Pierogi ruskie w ilości 230 kg.;
    7) Pierogi z kapustą i grzybami w ilości 400 kg.
    CZĘŚĆ 3
    Gołąbki mrożone w ilości 3 000 kg,
    CZĘŚĆ 4
    Pieczarki mrożone w ilości 500 kg,
  4. Dostawę wyrobów głęboko mrożonych DW/O/JS/PZP/J-13/2013
    Zamawiający: Domy Wczasowe WAM Sp. z o.o., Warszawa
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wyrobów głęboko mrożonych w ilościach i asortymencie określonym w formularzu cenowym stanowiącym załącznik do SIWZ nr 8, do magazynów Zamawiającego na cztery kuchnie (JANTAR, DELFIN, CZAJKA, ALBATROS)
  5. 9/żyw/13/14
    Zamawiający: Zakład Karny Nowogard, Nowogard
    1). Marchewka z groszkiem (mrożona) - pakowana w opakowania do 25 kg - 2000 kg;
    2). Mieszanka wieloskładnikowa (mrożona siedmioskładnikowa) - zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, pietruszka, seler, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, por, pakowana w opakowania do 25 kg
    - 1500 kg;
    3). Włoszczyzna mrożona - skład: marchew, pietruszka, por, seler, pakowana w opakowania do 25 kg - 1400 kg;
    4). Paprykarz warzywny (mrożony leczo) - skład: cebula, papryka, cukinia, fasolka szparagowa, pomidor, pakowany w opakowania do 25 kg - 1200 kg;
    5). Czarniak mrożony (tusze), lub tusze innych ryb morskich o podobnych właściwościach (w ofercie podać nazwę ryby) - pakowany w opakowania do 30 kg
    - 2000 kg;
    6). Śledź solony Matias w zalewie - pakowany w wiadra do 25 kg - 600 kg.

    Produkty muszą spełniać wszelkie warunki określone zgodnie z Polską Normą oraz Standardami Unii Europejskiej.

    Przedmiot zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć w dostawach partiami składowanymi u Wykonawcy, własnym transportem w godzinach: 800 - 1100, na telefoniczne zamówienie, złożone do godz. 1200 na dzień przed terminem dostawy pod adres:
    - Zakład Karny w Nowogardzie 72-200 Nowogard, ul. Zamkowa 7
    - Oddział Zewnętrzny Zakładu Karnego w Nowogardzie 72-310 Płoty, ul. Koszalińska 2.
  6. Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze (cz.1- owoce, warzywa i podobne produkty (świeże), cz.2- owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone), cz.3 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone))
    Zamawiający: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury, Kraków
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (cz.1- owoce, warzywa i podobne produkty (świeże), cz.2- owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone), cz.3 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone)) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze Część I - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże) Część II - owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone) Część III - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone) 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.). Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu. Dla części II owoce i warzywa powinny być świeżo zamrożone, powierzchnia owoców i warzyw wewnątrz opakowania nie może być pokryta lodem, temperatura wewnątrz opakowania < - 18 stopni C. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Jastrzębiej Górze przy ul. Rozewskiej 44 Dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczony środkiem transportu przystosowanym do przewozu tego typu towaru. 4. Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe telefonicznie, potwierdzone faxem lub drogą elektroniczną najpóźniej do godziny 15:00. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 10:00 w ciągu dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 14:00. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 1 do SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż minimalna wartość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 20% zadeklarowanej maksymalnej wartości określonej w załączniku nr 1 do SIWZ. 5. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia), tj. w szczególności w momencie dostawy minimum: Cz.1.: Pozycje: 9,10,15,34,40,54,64 - 1 miesiąc; pozycje: 16,20,56,63 - 3 miesiące, pozostałe pozycje - 7 dni; Cz.2.: 6 miesięcy; Cz.3.: Pozycja: 32,33 - 3 miesiące; pozostałe pozycje 6 miesięcy m-cy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. 7. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo cenowym, wpisując asortyment równoważny. 8. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez zamawiającego. 9. W zakresie części 2 - owoce, warzywa i podobne produkty (mrożone) - Wykonawca będzie ponadto zobowiązany w cenie oferty i bez dodatkowych płatności do użyczenia na czas trwania umowy zawartej w wyniku niniejszego postępowania dwóch zamrażarek skrzyniowych do przechowywania owoców i warzyw mrożonych o pojemności między 300 a 400 litrów każda. W trakcie realizacji umowy Wykonawca zapewni serwis tych urządzeń i będzie pokrywał koszty ewentualnych napraw i konserwacji
  7. zakup artykułów spożywczych
    Zamawiający: Dom Pomocy Społecznej, Gniewino
    Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa
    a) artykułów spożywczych różnych: mąka pszenna, ryż, płatki kukurydziane, soki owocowe i warzywne, warzywa przetworzone, dżemy, marmolady, oleje roślinne, margaryny, cukier, miód, kakao, kawa, herbata, przyprawy, napoje bezalkoholowe
    b) mrożonek: warzywa mrożone, owoce mrożone, ryby mrożone, pierogi mrożone,
    c) jaja kurze
    na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Strzebielinku.
  8. Dostawa pieczywa i artykułów spożywczych różnych - znak sprawy: Adm. 20/2012..
    Zamawiający: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku, Gdańsk
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżego pieczywa i artykułów spożywczych różnych, w asortymencie określonym w Formularzu cenowym SIWZ. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP i zgodny z Polską Normą. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminie określonym przez Zamawiającego. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do Działu Żywienia w siedzibie Zamawiającego. Wykonanie przedmiotu zamówienia należy zrealizować w zamówieniach częściowych, w okresie od dnia 2 stycznia 2013 r. do dnia 31 grudnia 2012 r. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych.
  9. DOSTAWA ARTYKUŁÓW MROŻONYCH I RYB
    Zamawiający: Zespół Szkół w Rytlu, Rytel
    Przedmiot zamówienia obejmuje:
    dostawę do Zespołu Szkół w Rytlu oraz Przedszkola Samorządowego w Rytlu na koszt Wykonawcy artykułów mrożonych i ryb do stołówki szkolnej, których ilość i asortyment zostały określone w zestawieniu stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ.
  10. Dostawy artykułów spożywczych do AŚ w Bartoszycach przez okres 12 miesięcy
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Bartoszyce
    3.1. Opis części 1 zamówienia
    Produkty przemiału ziarna, puree ziemniaczane
    1) ryż (op. do 1 kg) w ilości 200kg
    2) kasza manna (op. do 1kg) w ilości 110kg
    3) kasza jęczmienna (op. do 5kg) w ilości 500kg
    4) kasza pęczak (op. do 5kg) w ilości 400 kg
    5) mąka pszenna (op. 1 kg) w ilości 800 kg
    6) mąka ziemniaczana (op. 1 kg) w ilości 100 kg
    7) płatki jęczmienne (op. do 1 kg) w ilości 40kg
    8) płatki owsiane (op. do 1 kg) w ilości 40 kg
    9) makaron (op. do 5 kg) w ilości 1500 kg
    10) bułka tarta (op. do 1 kg)w ilości 250kg
    11) puree ziemniaczane ( op. 1 -5kg) w ilości 100kg

    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury i wyglądu, zgodnie z przedłożonym zamówieniem;
    - smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych;
    - konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku;
    - zawartość szkodników - niedopuszczalna;
    - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, opakowania jednorazowe, bezzwrotne;
    - przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    - oznakowanie - oznakowanie musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu;
    - pojemność opakowania, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień);
    - przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone obróbką cieplną.
    - puree ziemniaczane
    - konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów;
    - struktura konsystencji sypka
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy;

    3.2 Opis 2 części zamówienia:
    Groch, fasola
    1) groch połówki (op. do 5 kg) w ilości 300 kg
    2) fasola (op. do 5 kg) w ilości 500 kg

    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury i wyglądu, zgodnie z przedłożonym zamówieniem;
    - zawartość szkodników - niedopuszczalna;
    - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, opakowania jednorazowe, bezzwrotne.
    - przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    - oznakowanie - oznakowanie musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu;
    - pojemność opakowania, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia
    (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień);
    - przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone obróbką cieplną.

    3.3 Opis części 3 zamówienia:
    Produkty rybne przetworzone
    1) sałatka z makreli 290-330g w ilości 250kg
    2) paprykarz szczeciński 290-330kg w ilości 550kg
    3) Śledź w pomidorach 290-330g w ilości 200kg
    4) kotlet rybny mrożony(waga 1 sztuki od 80 - 120g) w ilości 350kg

    odnośnie - a) Sałatka z makreli
    - masa netto puszki 290-330 gram;
    - puszka wyposażona uchwyt do otwierania;
    - masa ryby powyżej 50 % zawartości;
    - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
    - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    - konsystencja farszu konserw jednolita;

    odnośnie - b)Paprykarz szczeciński
    - masa netto puszki 290-330 gram;
    - puszka wyposażona uchwyt do otwierania;
    - masa ryby minimum 40 % zawartości;
    - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
    - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    konsystencja farszu konserw jednolita;
    odnośnie - c) Śledź w pomidorach
    - masa netto puszki 290-330 gram;
    - puszka wyposażona uchwyt do otwierania;
    - masa ryby powyżej 50 % zawartości;
    - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
    - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    - konsystencja farszu konserw jednolita;

    odnośnie - d) wymagania jakościowe
    Wyrób rybny, głęboko mrożony o temperaturze poniżej 18 0C w środku termicznym;
    wygląd: kształt okrągły, w chrupiącej panierce, wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobów, jednolite pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
    smak i zapach: charakterystyczny dla wyrobów rybnych, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych;
    minimalny termin przydatności do spożycia, od dnia dostawy na w/w artykuł - 30 dni;

    e/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu (rozpadanie się produktu );
    - obce posmaki, zapachy;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    f/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień ).

    3.4 Opis 4 części zamówienia:
    Produkty rybne
    1) kostka rybna mrożona (waga 1 sztuki od 100 - 120g) w ilości 350kg
    2) płaty śledziowe bez skóry wiadro 4 kg w ilości 100kg

    odnośnie - a) wymagania jakościowe
    Wyrób rybny, głęboko mrożony o temperaturze poniżej 18 0C w środku termicznym;
    wygląd: kształt prostokątny, wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobów, jednolite pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
    smak i zapach: charakterystyczny dla wyrobów rybnych, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych;
    minimalny termin przydatności do spożycia, od dnia dostawy na w/w artykuł - 30 dni;
    odnośnie - b) wymagania jakościowe:
    - typu matjas - filety śledziowe bez skóry, opakowania netto powyżej 4 kg;
    - wygląd: wielkość jednolita pod względem kształtu i wyglądu;
    musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości sztuki (waga 1 szt. 80 - 120 g.), w ramach jednej dostawy;
    - struktura konsystencja: elastyczna, miękka nie rozpadająca się;
    - smak i zapach: charakterystyczny dla filetów śledziowych w zalewie, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych;
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł - 14 dni;

    c/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu (rozpadanie się produktu );
    - obce posmaki, zapachy;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    d/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień ).

    3.5 Opis części 5 zamówienia:
    Produkty mleczarskie
    1) Ser topiony 100g. W ilości 350kg
    2) śmietana 12% (op. Od 0,4 do 1l) w ilości 200l
    3) twaróg chudy 200 -250g w ilości 500kg
    4) serek homogenizowany (op. do 150g) w ilości 200kg
    5) twarożek typu wiejski (op. do 150g) w ilości 200kg
    6) twarożek biały op. do (150g) w ilości 200kg
    7) jogurt naturalny (op. do 150g) w ilości 100kg
    8) ser żółty op. do 1kg.(krojony) w ilości 100kg
    9) mleko w proszku peøne op. 1 - 2kg. W ilości 300kg.
    Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego powyżej asortymentu:
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum dla:
    serka topionego (kostka 100 g) - 60 dni,
    śmietany 12 % - 10 dni,
    twarogu chudego - 7 dni,
    serka homogenizowanego - 20 dni,
    twarożku (bez cukru , typu wiejski) - 10 dni;
    twarożek biały - 14 dni,
    jogurt naturalny - 15 dni,
    ser żółty - 30 dni.
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, bez obcych posmaków i zapachów;
    - przedmiot zamówienia musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień );
    przeznaczenie - do spożycia.

    Mleko w proszku pełne szybkorozpuszczalne

    minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł musi wynosić minimum 6 miesięcy;
    opis produktu proszek z mleka odtłuszczonego, sypki, jednolity, drobno rozpylony w przypadku mleka rozpyłowego, w postaci drobnych ziarenek w przypadku instantu, dopuszcza się drobne zbrylenia łatwo rozsypujące się. Barwa biała, lekko kremowa, jednolita, smak typowy dla mleka pasteryzowanego;
    dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu;
    smak i zapach - smak typowy dla mleka pasteryzowanego charakterystyczny dla mleka w proszku , bez obcych posmaków i zapachów;
    przedmiot zamówienia musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
    opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością , opakowanie 1 - 2 kg;
    oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień);
    przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone zregenerowaniem w ciepłej, przygotowanej wod




    3.6 Opis części 6 zamówienia:
    Margaryna, olej
    1) margaryna do smarowania pieczywa 200 lub 250g w ilości 3500kg
    2) olej uniwersalny (op. 1l) w ilości 450l

    MARGARYNA DO SMAROWANIA PIECZYWA
    a/ Wymagania jakościowe :
    - produkt spożywczy otrzymywany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych, które zostały poddane następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu, odkwaszaniu i modyfikacji musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości,
    - struktura i konsystencja - w temperaturze 20 o C - stała, lekko mazista,
    - barwa - kremowo - żółta, jednolita w całej masie,
    - smakowitość - dobra,
    - zawartość tłuszczu - minimalnie 60 % ,
    - opakowanie jednostkowe - margarynę należy pakować w opakowania dopuszczone do kontaktu
    z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia,

    b/ cechy dyskwalifikujące :
    - obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu
    - zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne
    - objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwiania składników
    - nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych,
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy :
    - opakowanie jednostkowe - kostka o wadze 200 lub 250 g. w papierze pergaminowym
    lub folii aluminiowej

    OLEJ ROŚLINNY
    a/ Wymagania jakościowe :
    - produkt spożywczy otrzymywany z oleju rzepakowego, który został poddany następującym
    procesom rafinacyjnym : odśluzowaniu, odkwaszaniu (neutralizacji / destylacji ), odbarwieniu
    (bieleniu), oraz odwadnianiu (dezodoryzacji),
    - struktura i konsystencja - w temperaturze 20 o C - płynna, przejrzysta, klarowna bez osadu,
    - barwa - kremowo - żółta,
    - smakowitość - dobra,
    - zawartość tłuszczu - minimalnie 60 % ,
    - opakowanie jednostkowe - olej należy pakować w butelki plastikowe, dopuszczone do kontaktu
    z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia,

    b/ cechy dyskwalifikujące :
    - obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,
    - zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne,
    - objawy psucia, zmętnienia,
    - nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla
    zdrowia oraz substancji dodatkowych,
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.

    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy :
    - opakowanie jednostkowe - butelka plastikowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu
    z żywnością) 1 l. , opakowania jednorazowe bezzwrotne,
    - opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa,
    Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego powyżej asortymentu( margaryna, olej):
    termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury i wyglądu, zgodnie z przedłożonym zamówieniem;
    - smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów tłuszczowych, bez posmaków i zapachów obcych;
    - zawartość szkodników - niedopuszczalna;
    - przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;.
    - oznakowanie - oznakowanie musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powina uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu;
    - pojemność opakowania, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień);
    - przeznaczenie - do spożycia .

    3.7 Opis części 7 zamówienia:
    Przyprawy:
    1) przyprawa w płynie (op. 0,5 - 1l) w ilości 370l
    2) przyprawa uniwersalna sypka (op. 0,5 - 1kg) w ilości 200kg
    3) pieprz czarny mielony(op. 200g - 500g) w ilości 10 kg
    4) majeranek (op. 200g - 500g)w ilości 10kg
    5) liść laurowy (op. 200g - 500g)w ilości 10kg
    6) ziele angielskie(op. 200g - 500g) w ilości 10kg
    7) pietruszka nać suszona (op. 200g - 500g)w ilości 10kg
    8) włoszczyzna suszona (op. 1kg)w ilości 40kg
    9) susz marchwi (op. 1kg) w ilości 200kg
    10) susz buraczków (op.1kg) w ilości 200kg
    11) koper suszony(op. 200g - 500g) w ilości 10kg
    12) sól (op.do 1 kg). W ilości 400kg
    13) czosnek suszony mielony(op. 200g - 500g) w ilości 20kg
    14) musztarda (op. 1 kg) w ilości 250kg
    15) ketchup (op. 1 kg) w ilości 250kg
    16) kawa zbożowa (op.1kg) w ilości 300kg
    17) herbata(op. 1kg) w ilości 200kg
    18) majonez (op. 400 - 900g) w ilości 100kg
    19) ocet (op. 0,5 - 1l) w ilości 90l

    a) wymagania jakościowe
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60 dni;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów;
    b/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się, wilgoci;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... rok, miesiąc, dzień).

    3.8 Opis części 8 zamówienia:
    Cukry:
    1) cukier (op.1kg) w ilości 1400kg
    2) dżem owocowy (op.do 15 kg) w ilości 450kg
    3) marmolada wieloowocowa (op.do 15 kg) w ilości 450kg
    4) dżem wieloowocowy (op. 25g) w ilości 70kg.

    a) wymagania jakościowe
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60 dni;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów;
    b/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się, wilgoci;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... rok, miesiąc, dzień).

    3.9 Opis części 9 zamówienia:
    Zupy, Przetwory z owoców i warzyw:
    1) groszek konserwowy (op. do 900g) w ilości 150kg
    2) fasolka konserwowa (op.do 900g) w ilości 150kg
    3) koncentrat pomidorowy (op.do 900ml) w ilości 700kg
    4) szczaw konserwowy (op. do 900g) w ilości 140kg
    5) chrzan tarty (op.800 - 900g) w ilości 70kg
    6) sos biały (op. do 1 kg) w ilości 110kg
    7) sos pieczeniowy (op. do 1 kg) w ilości 110kg
    8) zupa pieczarkowa (op. do 2kg) w ilości 60kg
    9) zupa żurek (op. do 2 kg) w ilości 70kg
    10) zupa kalafiorowa (op. do 2 kg) w ilości 70kg
    11) zupa szparagowa (op. do 2 kg) w ilości 70kg
    12) zupa barszcz biały (op. do 2 kg) w ilości 70kg
    13) rosół jarzynowy (op. do 1 kg) w ilości 400kg
    14) bulion drobiowy (op. 0,5 - 1kg) w ilości 300kg.

    a) wymagania jakościowe
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60 dni;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów;
    b/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się, wilgoci;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... rok, miesiąc, dzień).

    3.10 Opis części 10 zamówienia:
    Produkty mrożone
    1) pyzy ziemniaczane (op. do 3kg) mrożone w ilości 200kg
    2) kopytka mrożone (op. do 3kg) w ilości 200kg
    3) pierogi z kapustą i grzybami mrożone (op. do 3kg) w ilości 200kg
    4) pierogi z serem mrożone (op. do 3kg) w ilości 60kg
    5)pierogi ruskie mrożone (op. do 3kg) w ilości 150kg.
    6)pierogi z owocami mrożone (op. do 3kg) w ilości 70kg.
    7)pierogi z mięsem mrożone (op. do 3kg) w ilości 70kg
    8) pyzy z mięsem mrożone (op. do 3kg) w ilości 70kg
    9) kalafior mrożony op. (op. do 3 kg) w ilości 120kg
    10)brokuły mrożone (op. do 3kg) w ilości 80kg.
    11)fasolka szparagowa mrożona (op. do 3kg) w ilości 400kg.

    Wyrób kulinarny, głęboko mrożony (o temperaturze poniżej 18 0C w środku termicznym) gotowy do spożycia po rozmrożeniu i podgrzaniu.

    a/ Wymagania jakościowe:
    - struktura konsystencja: elastyczna;
    - wygląd: kształt i wielkość charakterystyczne dla sposobu uformowania wyrobów jednolite pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
    - smak i zapach: charakterystyczny, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych (po ugotowaniu);
    - musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości sztuki , w ramach jednej dostawy .
    b/ cechy dyskwalifikujące :
    - objawy rozmrożenia, psucia, rozwarstwiania składników;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu (rozpadanie się produktu po dokonanej obróbce termicznej);
    - obce posmaki, zapachy;
    - nie spełnianie norm dotyczących zawartości metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    -opakowanie zbiorcze dopuszczone do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia;
    -z etykietą uwzględniającą wartość odżywczą (wartość energetyczna, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu;


    3.11 Opis części 11 zamówienia:
    Sałatki i leczo pieczarkowe
    1) sałatka szwedzka op.do 2 kg w ilości 350kg
    2) leczo pieczarkowe op. 4 kg w ilości 450kg

    a) wymagania jakościowe
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:
    - sałatka szwedzka minimum 30 dni;
    - leczo pieczarkowe minimum 30 dni;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów;

    b/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się, bombaż opakowań;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.

    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ...... rok, miesiąc, dzień).

    3.12 Opis części 12 zamówienia:
    Soja
    1) kostka sojowa (op. 1 - 5kg) w ilości 200kg
    2) granulat sojowy (op. 1 - 5kg) w ilości 200kg
    3) kotlet sojowy (op. 1-5kg) w ilości 100kg

    wymagania jakościowe
    - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60dni;
    - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy;
    - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów;
    b/ cechy dyskwalifikujące:
    - objawy psucia się,;
    - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu;
    - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia.
    c/ opakowanie i oznakowanie dostawy:
    - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH;
    - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok, miesiąc, dzień).
  11. Dostawa ryb, mrożonek i innych produktów do Zespoły Szkół w Łęgu
    Zamawiający: Zespół Szkół w Łęgu, Łąg
    Ryby, mrożonki i inne produkty do stołówki szkolnej
  12. Dostawa różnych produktów spożywczych (znak sprawy D/Kw-220/12/2012)
    Zamawiający: Zakład Karny we Włocławku, Włocławek
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych (kod CPV -15800000-6). Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części (grupy):
    1. Grupa I
    1) cukier biały kryształ - w ilości 13 000 kg, w opakowaniach jednostkowych po 1 kg. Realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiany towar w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego. Nomenklatura CPV:15831000-2, Polska Norma: PN-A-74850:1996/Az1:2005
    2. Grupa II
    1) herbata granulowana - czarna, o parametrach jakościowych nie gorszych niż herbata INDYJSKA, w opakowaniach jednostkowych 100g. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg. Nomenklatura CPV: 15863000-5, Polska Norma: PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004
    2) kawa zbożowa - pakowana w workach po 25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400kg. Nomenklatura CPV: 15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001
    3) herbata miętowa liściasta (luz) - pakowana w workach 10-25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 560 kg. Nomenklatura CPV: 15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001
    4) musztarda - o parametrach jakościowych nie gorszych niż musztarda SAREPSKA, w opakowaniach jednostkowych 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400kg. Nomenklatura CPV:15871250-1, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2004.
    5) ketchup łagodny - o parametrach jakościowych nie gorszych niż KETCHUP WŁOCŁAWSKI, w opakowaniach jednostkowych nie większych niż 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg. Nomenklatura CPV:15871230-5, Polska Norma: PN-A-86951:2006.
    6) majonez - o parametrach jakościowych nie gorszych niż majonez POMORSKI, w słoikach o pojemniści 0,7 kg - 2,0 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 500 kg. Nomenklatura CPV: 15871273-8, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2002.
    7) ocet spirytusowy 10% - w butelkach 0,5l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 l. Nomenklatura CPV:15871110-8, Polska Norma: PN-EN-13188:2002/AC:2003.
    8) majeranek - przetarty, suszony, o swoistej barwie, w opakowaniach jednostkowych 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 100 kg. Nomenklatura CPV: 15872300-4, Polska Norma: PN-A-86958 :1997/Az1:2002
    9) papryka słodka - mielona, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 200 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86955:1997/Az1:2002
    10) pieprz mielony - czarny, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 160 kg. Nomenklatura CPV:15872100-2, Polska Norma: PN-A-86965: 1997/Az1:2002
    11) sól - jodowana, drobnoziarnista, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 300 kg. Nomenklatura CPV: 15872400-5, Polska Norma: PN-C-84081-2:1998
    12) susz kopru - w opakowaniach jednostkowych max. 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 150 kg. Nomenklatura CPV:15890000-3, Polska Norma: PN-VI-740101:1999
    13) przyprawa do zup w płynie - o parametrach jakościowych nie gorszych niż przyprawa MAGI, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1 l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 500 l. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002
    14) rosół z kury - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2800 kg. Nomenklatura CPV: 15891500-5, Polska Norma: PN-A-94052:1996
    15) zupa pieczarkowa - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 250 kg. Nomenklatura CPV: 15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
    16) żurek - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV: 15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
    17) sos grzybowy - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 260 kg. Nomenklatura CPV: 15871260-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
    18) ryż długoziarnisty biały - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15614100-6, Polska Norma: PN-A-74220:1997, PN-ISO 7301:2004
    19) budyń waniliowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 200 kg. Nomenklatura CPV: 15800000-6.
    20) kisiel wiśniowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 150 kg. Nomenklatura CPV: 15800000-6.
    20) Granulat sojowy - 1 000 kg, pakowany w opakowaniach max. 15kg. CPV: 15890000-3.
    21) Kostka sojowa - 800 kg, pakowana w opakowaniach max. 20kg. CPV: 15890000-3.
    22) Kotlet sojowy - 600 kg; o wadze 10-20g sztuka i grubości ok. 10 mm, w całości nie pokruszony, pakowany w opakowaniach max. po 10kg. CPV: 15890000-3.
    3. Grupa III
    1) makaron kolanka - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
    2) makaron świderki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
    3) makaron wstążki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
    4. Grupa IV
    1) pierogi - nadziewane serem, mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1.
    2) pyzy ziemniaczane - mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1.
    3) gołąbki mięsno ryżowe - mrożone, porcjowane po 150 g, o zawartości suchej masy farszu 60g w tym 42,85% mięsa. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 1 600 kg. Nomenklatura CPV: 15894000-1.
    5.Grupa V
    1) kasza jęczmienna średnioziarnista - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 100 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-87/A-74203
    2) kasza manna - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 300 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-88/A-74036
    3) mąka pszenna typ 550 - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 800 kg. Nomenklatura CPV: 15612100-2 , Polska Norma: PN-A-74022:2003
    2. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji
  13. Dostawa żywności.
    Zamawiający: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Janusza Korczaka w Słupsku, Słupsk
    1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa żywności (art. ogólnospożywcze, mięso, mrożonki, warzywa, owoce) w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w Załączniku nr 2 do SIWZ.
    2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na poszczególne części zamówienia.
    3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
    4. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających.
    5. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej..
  14. Dostawy artykułów żywnościowych różnych
    Zamawiający: Regionalny Szpital Specjalistyczny im. dr Władysława Biegańskiego, Grudziądz
    Dostawy artykułów żywnościowych różnych z podziałem na zadania
  15. 10/żyw/12/13
    Zamawiający: Zakład Karny Nowogard, Nowogard
    Kluski śląskie (mrożone) - produkowane wg polskiej normy PN-A-82201
    - w ilości 500 kg.
    Knedle owocowe (mrożone) - produkowane wg polskiej normy
    PN-A-82201:1996 - w ilości 1100 kg
    Pyzy mięsno-warzywne (mrożone) - produkowane wg polskiej normy PN-A-82201:1996 - w ilości 1200 kg.
    Pierogi z serem (mrożone) - produkowane wg polskiej normy
    PN-A-82300 - w ilości 1300 kg.

Inne osoby dla Bujniewicz-belka (66 osób):