Kogo reprezentuje osoba

Lewandowska Anetta

w KRS

Anetta Lewandowska

− Profil Osoby z KRS
Pierwsze imię:Anetta
Nazwisko:Lewandowska
Płeć:Kobieta
Rok urodzenia:1972 r., wiek 47 lat
Miejscowości:Włocławek (Kujawsko-pomorskie)
Przetargi:27 w aktualnych firmach
Aktualnie reprezentuje:
  1. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Lewandowski Artur Paweł

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Lewandowski Zygmunt

Osoby współwystępujące w KRS działają obecnie w:
  1. Lodart Artur Lewandowski Sp. J., Włocławek − KRS 0000006049

Powiązane przetargi (27 szt.):
  1. Dostawa lodów do baru Na Zdrowie
    Zamawiający: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, Żuromin
    Dostawa lodów do baru Na Zdrowie zgodnie z załącznikiem ilościowo cenowym do siwz
  2. Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku
    Zamawiający: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku, Włocławek
    Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku. Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych Zamawiającego, zaś podane ilości zamawianych artykułów spożywczych są ilościami szacunkowymi. I. Wymagania szczegółowe: 1. Wykonanie umowy obejmuje sukcesywne dostawy poszczególnych artykułów spożywczych w oparciu o złożone przez Zamawiającego zamówienie, w którym określi on termin oraz asortyment zamówienia. 2. Wszelkie koszty w tym: transportu, opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Dostawca, a Zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie Zamawiającego. 3. Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadać właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. 4. Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w warunkach zapewniających utrzymanie najwyższej jakości. 5. Dostawca zagwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ze szczególnym uwzględnieniem DZIAŁU IIA: Środki spożywcze oraz żywienie dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jaki muszą spełniać środki spożywcze w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach II. Termin wykonania zamówienia: od dnia 1 kwietnia 2016 r. do dnia 30 września 2016 r. III. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie do obiektu Przedszkola Akademickiego przy ul. 3 Maja 17 w godz. zgodnie z terminami wskazanymi poniżej dla każdej części zamówienia. IV. Specyfikacja przedmiotu zamówienia: Część I Zamówienia - Nabiał Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 6.00 - 7.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. jogurt naturalny (kubek 150 g) szt. 2 048 2. kefir (kubek 400 g) szt. 160 3. masło bez dodatków roślinnych i konserwantów o zaw. tłuszczu 82% tłuszczu mlecznego (200 g) szt. 600 4. maślanka (karton 1l) szt. 35 5. mleko świeże 1,5 % (karton 1l) szt. 300 6. mleko świeże 2 % (karton 1l) szt. 300 7. ser żółty twardy, bez dodatku oleju roślinnego, mleka w proszku, skrobi i sztucznych barwników kg 30 8. serek ziarnisty (kubek 500 g) szt. 160 9. ser twarogowy, chudy kg 60 10. ser twarogowy, półtłusty kg 120 11. śmietana 18 % (kubek 200 g) szt. 16 12. śmietana 30 % (kubek 250 g) szt. 13 Informacje dodatkowe: 1. Mleko bez dodatku cukru i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu. 2. Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, ser twarogowy, serek homogenizowany: a) zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia; b) bez dodatku substancji słodzących; c) zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia. Część II Zamówienia - Pieczywo Dostawa - codziennie w godz. 6.00 - 6.30 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. babeczka krucha (60 g) szt. 70 2. bułka graham (90 g) szt. 640 3. bułka maślana (90 g) szt. 20 4. bułka poznańska (90 g) szt. 95 5. bułka sojowa (60 g) szt. 260 6. bułka tarta (500 g) szt. 40 7. bułka wrocławska krojona (400 g) szt. 7 8. chałka (300 g) szt. 40 9. chleb graham (500 g) szt. 590 10. chleb razowy krojony (500 g) szt. 105 11. drożdżówka (120 g) szt. 125 12. żurek (0,5 l) szt. 88 Część III Zamówienia - Ryby i mrożonki Dostawa - co najmniej dwa razy w tygodniu, w godz. 7.00 - 10.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. filet z mintaja b/s kg 200 2. filet z soli kg 200 3. fasola szparagowa mrożona kg 20 4. groszek mrożony kg 20 5. jagoda mrożona kg 15 6. mieszanka warzywna 7-składnikowa kg 20 7. truskawka mrożona kg 15 8. wiśnia mrożona bez pestki kg 10 9. barszcz ukraiński kg 15 10. marchew z groszkiem kg 10 11. mieszanka kompotowa 5-składnikowa kg 15 Część IV Zamówienia - Mięso i przetwory mięsne Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 6.00 - 7.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. boczek surowy wędzony, parzony, bez żeberek, chudy kg 5 2. łopatka cielęca b/k kg 35 3. filet z indyka kl. I kg 100 4. filet z kurczaka kl. I kg 330 5. kiełbasa biała szynkowa wieprzowa kg 25 6. kiełbaska drobiowa w osłonce naturalnej, cienka (parówki), minimum 70-80% mięsa kg 35 7. kiełbasa zwyczajna, min. 70 % mięsa wieprzowego, b/MOM kg 15 8. królik świeży, tuszka kg 30 9. łopatka wieprzowa b/k, słonina całkowicie zdjęta, extra kg 35 10. noga z kurczaka świeża (pałka) kg 140 12. polędwica sopocka drobiowa, min. 70 % mięsa, b/MOM kg 15 13. polędwica sopocka wieprzowa, wędzona, parzona, 80% mięsa wieprzowego kg 15 14. porcje rosołowe z kurczaka, świeże, duże kg 80 15. schab wieprzowy b/k, słonina całkowicie zdjęta, świeży kg 40 16. skrzydła z kurczaka świeże kg 20 17. słonina wieprzowa kg 2 18. szynka wieprzowa, wędzona, parzona, min. 80% mięsa wieprzowego kg 15 19. szynka z indyka, min. 80% mięsa indyczego, b/MOM kg 55 20. szynka z kurczaka, min. 80% mięsa drobiowego, b/MOM kg 35 22. łopatka wołowa b/k kg 15 23. mięso mielone z indyka świeże kg 30 Część V Zamówienia - Owoce, warzywa i jaja Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 7.00 - 9.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. agrest kg 50 2. arbuz kg 30 3. banany kg 250 4. bazylia świeża szt. 6 5. borówka (opakowanie 250 g) op. 6 6. brokuł kg 100 7. brzoskwinia kg 100 8. buraki czerwone kg 150 9. buraki czerwone młode kg 50 10. cebula kg 200 11. cebula czerwona kg 15 12. cukinia kg 150 13. cytryna kg 45 14. czereśnie kg 75 15. czosnek polski (główka) kg 30 16. dynia kg 60 17. fasola szparagowa zielona kg 20 18. fasola szparagowa żółta kg 20 19. grejpfrut kg 5 20. gruszka kg 200 21. jabłka kg 400 22. jaja (opakowanie 30 szt.) op. 170 23. jagody kg 10 24. kalafior kg 150 25. kapusta biała kg 80 26. kapusta czerwona kg 10 27. kapusta kiszona kg 30 28. kapusta młoda kg 80 29. kapusta pekińska kg 30 30. kapusta włoska kg 10 31. kiwi kg 180 32. koper (pęczek 25 g) szt. 1 000 33. malina kg 5 34. mandarynka kg 25 35. marchew kg 200 36. marchew młoda kg 200 37. morela kg 50 38. natka pietruszki (pęczek 25 g) szt. 1 000 39. nektaryna kg 40 40. ogórek kg 250 41. ogórek kiszony kg 150 42. ogórek małosolny kg 15 43. papryka czerwona kg 150 44. papryka zielona kg 30 45. papryka żółta kg 30 46. pieczarka surowa kg 120 47. pietruszka korzeń kg 230 48. pomarańcze kg 50 49. pomidor kg 750 50. pomidor koktajlowy kg 10 51. por kg 100 52. porzeczka czerwona kg 5 53. rukola op. 4 54. rzodkiew biała kg 10 55. rzodkiewka (30 g pęczek) szt. 500 56. sałata szt. 220 57. sałata lodowa szt. 50 58. seler korzeń kg 230 59. seler naciowy kg 25 60. soja kiełki kg 1 61. szczypior (pęczek 25 g) szt. 1 000 62. szpinak świeży kg 5 63. śliwka kg 50 64. truskawka kg 300 65. winogrono kg 20 66. wiśnie kg 75 67. ziemniaki kg 800 68. ziemniaki młode kg 600 Część VI Zamówienia - pozostałe artykuły spożywcze Dostawa - raz w tygodniu, w godz. 7.00 - 14.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. biszkopty (opakowanie 250 g) szt. 10 2. budyń proszek (opakowanie 60 g) szt. 70 3. ciastka owsiane typu sasanki (opakowanie 200 g) szt. 50 4. cukier kryształ (1 kg) kg 30 5. cukier puder (opakowanie 0,5 kg) szt. 2 6. cukier wanilinowy (opakowanie 16 g) szt. 65 7. czekoladowe płatki szt. 4 8. dekoracje cukrowe szt. 5 9. dżem niskosłodzony, różne smaki (słoik 260 g) szt. 35 10. fasola biała nasiona (opakowanie 0,5 kg) szt. 10 11. fasola konserwowa (opakowanie 400 g) szt. 5 12. fasolka konserwowa czerwona (opakowanie 400 g) szt. 5 13. galaretka owocowa (opakowanie 75 g) szt. 20 14. groszek konserwowy (puszka 200 g) szt. 150 15. herbata typu Saga (opakowanie 100 torebek) szt. 20 16. herbatka owocowa (opakowanie 100 torebek) szt. 24 17. herbatniki pełnoziarniste (opakowanie 350 g) szt. 14 18. kakao (opakowanie 200 g) szt. 50 19. kasza gryczana (opakowanie 1 kg) kg 6 20. kasza jaglana (opakowanie 400 g) szt. 90 21. kasza jęczmienna (opakowanie 1 kg) kg 55 22. kasza kuskus (opakowanie 400 g) szt. 20 23. kasza pęczak (1 kg) kg 6 24. kawa zbożowa (opakowanie 500 g) szt. 50 25. ketchup łagodny, bez konserwantów wytworzony ze 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego (opakowanie 500 g) szt. 10 26. kisiel, bez sztucznych barwników(opakowanie 60 g) szt. 140 27. koncentrat pomidorowy bez konserwantów 30% (opakowanie 500 g) kg 100 28. kukurydza w puszce (puszka 250 g) szt. 10 29. makaron (opakowanie 500 g - świderki, kolanka, krajanka, spaghetti) kg 30 30. makaron razowy, pełnoziarnisty (opakowanie 500 g) kg 35 31. mąka pszenna pełnoziarnista (1 kg typ 650) kg 75 32. mąka ziemniaczana (opakowanie 500 g) kg 15 33. mąka żytnia (1 kg, typ 1400) kg 5 34. musztarda stołowa (słoik 180 g) szt. 10 35. olej rzepakowy 1 l l 140 36. oliwa z oliwek (butelka 750 ml) szt. 40 37. otręby owsiane (opakowanie 1 kg) kg 3 38. otręby pszenne (opakowanie 1 kg) kg 13 39. papryka czerwona konserwowa (opakowanie 340 g) szt. 15 40. pieczywo chrupkie (opakowanie 100 g) szt. 50 41. płatki kukurydziane (opakowanie 1 kg) kg 15 42. płatki owsiane (opakowanie 200 g) szt. 10 43. płatki pszenne (opakowanie 400 g) szt. 38 44. pomidory suszone (opakowanie 1 kg) kg 1 45. pomidory w puszce krojone (opakowanie 400 g) szt. 50 46. posypka do ciasta, kolorowa 50g szt. 4 47. proszek do pieczenia (opakowanie 30 g) szt. 20 48. ryż (opakowanie 1 kg) kg 30 49. ryż basmati (opakowanie 0,5 kg) szt. 25 50. ryż brązowy (opakowanie 0,5 kg) szt. 100 51. sałatka z selera (opakowanie 200 g) szt. 25 52. skrobia kukurydziana (opakowanie 200 g) szt. 10 53. skrobia ziemniaczana (opakowanie 500 g) szt. 10 54. soda oczyszczona (opakowanie 80 g) szt. 3 55. tuńczyk w wodzie (puszka 185 g) szt. 85 56. wafle ryżowe (opakowanie 130 g) szt. 200 57. woda mineralna (5 l) szt. 600 58. żelatyna (opakowanie 50 g) szt. 125 59. len mielony (opakowanie 200 g) szt. 5 60. len nasiona (opakowanie 30 g) szt. 15 61. migdały (opakowanie 200 g) szt. 4 62. orzechy laskowe (opakowanie 200 g) szt. 20 63. orzechy włoskie (opakowanie 1 kg) kg 30 64. pestki dyni (opakowanie 500 g) szt. 50 65. płatki migdałowe (opakowanie 200 g) szt. 5 66. rodzynki (opakowanie 100 g) szt. 5 67. sezam nasiona (opakowanie 500 g) szt. 15 68. siemię lniane (opakowanie 250 g) szt. 15 69. siemię lniane mielone (opakowanie 200 g) szt. 6 70. słonecznik (opakowanie 500 g) szt. 30 71. wiórki kokosowe (opakowanie 200 g) szt. 40 72. miód naturalny wielokwiatowy (wiaderko 1200 g) szt. 30 73. bazylia (opakowanie 10 g) szt. 800 74. curry (opakowanie 20 g) szt. 20 75. cynamon (opakowanie 15 g) szt. 450 76. gałka muszkatałowa (opakowanie 10 g) szt. 50 77. goździk (opakowanie 30 g) szt. 5 78. imbir (opakowanie 15 g) szt. 25 79. kardamon (opakowanie 7 g) szt. 100 80. kminek (opakowanie 20 g) szt. 10 81. kolendra mielona (opakowanie 15 g) szt. 10 82. liść laurowy (opakowanie 6 g) szt. 800 83. lubczyk (opakowanie 10 g) szt. 100 84. majeranek (opakowanie 8 g) szt. 180 85. ocet balsamiczny (opakowanie 250 ml) szt. 6 86. ocet jabłkowy (opakowanie 250 ml) szt. 1 87. ocet winny (opakowanie 250 ml) szt. 4 88. oregano (opakowanie 10 g) szt. 180 89. papryka mielona ostra (opakowanie 20 g) szt. 5 90. papryka mielona słodka (opakowanie 20 g) szt. 300 91. pieprz biały mielony (opakowanie 15 g) szt. 120 92. pieprz czarny mielony (opakowanie 20 g) szt. 600 93. pieprz czarny ziarenka (opakowanie 55 g) szt. 200 94. pieprz kolorowy (opakowanie 15 g) szt. 30 95. pieprz ziołowy (opakowanie 20 g) szt. 10 96. rozmaryn (opakowanie 15 g) szt. 50 97. sól sodowo-potasowa(opakowanie 1 kg) kg 40 98. tymianek (opakowanie 10 g) szt. 400 99. wanilia (opakowanie 2,5 g) szt. 75 100. ziele angielskie (opakowanie 15 g) szt. 400 101. zioła prowansalskie (opakowanie 10 g) szt. 300 Informacje dodatkowe: 1. Zbożowe produkty śniadaniowe i inne produkty zbożowe: a) bez dodatku cukrów i substancji słodzących, b) o niskiej zawartości soli/sodu (zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub 100 ml środka spożywczego. 2. Przeciery warzywne, owocowo-warzywne: a) bez dodatków cukrów i substancji słodzących, b) bez dodatku soli. 3. Naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana, woda stołowa w opakowaniach jednostkowych. 4. Zioła i przyprawy suszone bez dodatku soli
  3. Dostawa produktów spożywczych do kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 1 w Gostyninie
    Zamawiający: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie, Gostynin
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne - w ciągu roku kalendarzowego - dostawy produktów spożywczych do kuchni szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie. Przedmiot zamówienia został podzielony na części, w ramach których dopuszcza się składanie ofert częściowych, tj.:
    Część I Mięsa, wędliny, podroby Część II Mięsa i wędliny drobiowe
    Część III Ryby Część IV Warzywa i owoce mrożone, oraz produkty gotowe Część V Przyprawy, koncentraty, przeciery i inne produkty spożywcze Część VI Nabiał, produkty mleczarskie Część VII Warzywa, owoce konserwowane, konserwy Część VIII Pieczywa Część IX Warzywa, owoce i jaja kurze Część X Produkty zbożowe
  4. Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w Radziejowie na rok szkolny 2015/2016
    Zamawiający: Miejski Zespół Szkół w Radziejowie, Radziejów
    Dostawa artykułów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w Radziejowie dla potrzeb stołówki szkolnej i przedszkolnej z dostawą do Zamawiającego na koszt Wykonawcy
  5. Dostawy różnych artykułów spożywczych i pieczywa dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-01/2015).
    Zamawiający: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego", Włocławek
    III/1. Przedmiotem zamówienia są dostawy RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I PIECZYWA dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: Część I zamówienia (różne produkty): a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem ( bez substancji słodzących ) o stopniu rozcieńczenia 1 : 9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 350 litrów, b) Ryż biały w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1700 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, d) Mąka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2800 kilogramów, e) Mąka ziemniaczana w opakowaniu od 0,5 kg do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów, f) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów, g) Olej roślinny rafinowany, rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 600 litrów, h) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 750 litrów, i) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 1,0 kg do 5,0 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 110 kilogramów, j) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 0,25 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów, k) Makaron świderki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3600 kilogramów, l) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów, m) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów, n) Makaron nitki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów, o) Makaron spaghetti długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów, p) Kawa zbożowa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów, q) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów, r) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów, s) Zupka błyskawiczna ( chińska, instant ) z makaronem w opakowaniu od 50 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów, t) Przyprawa w płynie w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 700 litrów, u) Kwasek cytrynowy biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów, v) Cukier waniliowy biały w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów, w) Kasza jęczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1500 kilogramów, x) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 40 kilogramów, y) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów, z) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 450 kilogramów, aa) Żurek w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 600 litrów, bb) Herbata liściasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów, cc) Herbata mięta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów, dd) Cukier biały sypki z buraków cukrowych, kryształ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1600 kilogramów, ee) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów, ff) Sól spożywcza jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1300 kilogramów, gg) Musztarda stołowa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów, hh) Ocet spożywczy spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 60 litrów, ii) Sos pieczeniowy ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów, jj) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów, kk) Papryka słodka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów, ll) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy, mm) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów, nn) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1 kilogram, oo) Liść laurowy cały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów, pp) Ziele angielskie czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów, qq) Żelatyna spożywcza w opakowaniu od 25 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów, rr) Pasztet o zawartości mięsa min 13%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów, ss) Szynka konserwowa wieprzowa mielona o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów, tt) Szynka konserwowa drobiowa mielona o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów, uu) Paprykarz o zawartości ryby min 40%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 25 kilogramów, vv) Mieszanka warzywna do zup i sosów - suszona, składająca się z minimum czterech następujących składników: marchew, pietruszka, por, seler; w opakowaniu foliowym lub papierowym od 0,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 800 kilogramów, ww) Puree ziemniaczane w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6 - krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów, xx) Chrzan tarty - na kwasku cytrynowym, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 35 kilogramów Część II zamówienia (jaja): a) Jaja kurze całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 20.000 sztuk. Część III zamówienia (warzywa przetworzone): a) Mus jabłkowy ( jabłka kostka z cynamonem ) w opakowaniu szklanym lub plastikowym, od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów, b) Szczaw konserwowy ( liście bez łodyg ) w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,8 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów, c) Ogórki konserwowe w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 800 kilogramów, d) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,4 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 50 kilogramów, e) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 600 kilogramów, f) Papryka konserwowa w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,3 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 110 kilogramów, g) Kukurydza konserwowa w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 110 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,8 kg do 5,0 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g; o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów, i) Koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,5 kg do 1,0 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g; o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów, j) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów, k) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów, l) Ananas, plastry w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 15 kilogramów, m) Brzoskwinie, połówki w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów, n) Oliwki czarne drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów, o) Oliwki zielone drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 3 kilogramy, p) Pieczarki marynowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów. Część IV zamówienia (pieczywo): a) Chleb pszenno - żytni świeży, krojony, w opakowaniu foliowym od 500 g do 600 g (minimalna ilość kromek w bochenku 22 szt.); jednostka miary: kilogram, ilość: 6.000 kilogramów, b) Bułka pszenna świeża, okrągła 50 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 17.000 sztuk, c) Bułka pszenna świeża, okrągła 90 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 500 sztuk, d) Bułka tarta pszenna w opakowaniu od 0,5 kg do 5 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 750 kilogramów. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I PIECZYWA do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - dla części I i III zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godziny 10:00, z zastrzeżeniem pkt. III/1/ww - puree ziemniaczane - nie częściej niż trzy razy w okresie obowiązywania umowy do godz. 10:00, - dla części II zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, - dla części IV zamówienia - nie częściej niż sześć razy w tygodniu każdorazowo do godziny 7:30 W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego. Pozostałe kody CPV: 15330000-0, 15331000-7, 15331136-9, 15331400-1, 15331425-2, 15331450-6, 15331460-9, 15331462-3, 15331470-2, 15331500-2, 15332400-8, 15131310-1, 03142500-3, 03212000-0..
  6. Dostawy mrożonek dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (MJ.AZ.2420-16/2014).
    Zamawiający: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego", Włocławek
    III/1. Przedmiotem zamówienia są dostawy MROŻONEK dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: Część I zamówienia (warzywa mrożone): a) Mieszanka warzywna - 7 składnikowa, składająca się z siedmiu spośród ośmiu wskazanych składników: kalafior, brokuł, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka; mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1200 kilogramów, b) Kalafior - mrożony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1050 kilogramów, c) Mieszanka owocowa - składająca się z trzech spośród czterech wskazanych składników: czarna porzeczka, wiśnia, truskawka, śliwka; mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilość: 800 kilogramów, d) Marchew - kostka, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2500 kilogramów, e) Włoszczyzna - mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1800 kilogramów, f) Szpinak mrożony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów. Część II zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okrągły od 50 g do 70 g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2400 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w płacie od 150 g do 200 g, o maksymalnej zawartości glazury 7%, sucho mrożony, I gatunek, zamrożony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 180 kilogramów, c) Filet śledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 800 kilogramów. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport MROŻONEK do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - dla części I zamówienia - nie częściej niż trzy razy w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, - dla części III zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego
  7. Dostawa artykułów spożywczych.
    Zamawiający: Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z, Inowrocław
    1.Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w niniejszej SIWZ wraz z załącznikami. 2.Przedmiot zamówienia podzielony został na 15 pakietów: Pakiet nr 1 - Warzywa Pakiet nr 2 - Mleko i jego przetwory Pakiet nr 3 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności Pakiet nr 4 - Owoce i warzywa przetworzone Pakiet nr 5 - Przetwory owocowo-warzywne Pakiet nr 6- Ryby Pakiet nr 7 - Pieczywo Pakiet nr 8 - Ciasto Pakiet nr 9 - Lody Pakiet nr 10 - Tłuszcze Pakiet nr 11 - Jaja Pakiet nr 12 - Przyprawy Pakiet nr 13 - Mrożonki Pakiet nr 14 - Mąka i przetwory mączne Pakiet nr 15 - Kiszonki 3.Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowią odpowiednio załączniki 7-21 3.1. Ilości podane w załączniku do umowy stanowią szacunkowe zużycie i mogą ulec zmniejszeniu o ok. 10 % w stosunku do ilości określonej w załączniku do umowy nie stanowiąc zobowiązania Zamawiającego do jej pełnej realizacji, ani też podstawy do dochodzenia przez Dostawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niewykorzystania maksymalnej wartości zamówienia. 3.2. Ilości podane w załączniku do umowy stanowią szacunkowe zużycie i mogą ulec zwiększeniu o ok. 10 % w stosunku do ilości określonej w załączniku do umowy stanowiąc zobowiązania finansowe Zamawiającego wobec Dostawcy. 4.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: 4.1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie, 4.2. Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy. 4.3. Przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE. 4.4. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę - ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia(tekst jednolity Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914 z późn. zm.), 4.5. Przedmiot zamówienia powinien spełniać normy jakościowe systemu HACCP. 5. Warunki dodatkowe: a.dostawy przedmiotu zamówienia w każdy dzień roboczy, na zamówienia telefoniczne z wyprzedzeniem 1 dnia, b.dostawy przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego zamawiającego w godz. 7.00 - 13.00, UWAGA Dostawa Pakietu nr 2 Mleka i jego przetworów oraz Pakietu nr 7 Pieczywa w godz. 6.00 - 6.20. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko..
  8. DOSTAWA ŻYWNOŚCI dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego we Włocławku
    Zamawiający: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy, Włocławek
    Przedmiotem zamówienia są Dostawy Żywności dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego we Włocławku, podzielone na 10 zadań: 1/ Mięso wieprzowe, wołowe i jego przetwory,2/Mięso drobiowe i jego przetwory,3/Artykuły mleczarskie,4/ Warzywa i owoce,5/Przetwory owocowo-warzywne, 6/ Artykuły spożywcze i sypkie,7/ Ryby mrożone i przetworzone, 8/Mrożonki, 9/Pieczywo,10/ Jaja.Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określanych przez zamawiającego - szczegółowy opis w SIWZ.Jakość wymienionego asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.Wykonawca zapewnia transport do magazynu zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.Transport przedmiotowych artykułów musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. W przypadku mięsa i jego przetworów, niezbędnym wymogiem są etykiety z podanym składem produktu i jego terminem przydatności do spożycia.Miejscem dostaw jest magazyn Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego we Włocławku ul. Leśna 24. Ilość przedmiotowych artykułów może ulec wartościowo zmianie maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóżniej do godz: 12:00. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego do godz. 13;00.W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnia braki ilościowe w terminie jednodniowym od momentu zgłoszenia reklamacji.
  9. dostawy artykułów spożywczych z grupy CPV 15850000-1 (produkty z ciasta makaronowego)
    Zamawiający: Zakład Karny w Garbalinie, Łęczyca
    Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych z grupy CPV 15850000-1 (produkty z ciasta makaronowego) w asortymencie i w ilościach jak niżej:
    1. Pierogi z mięsem 420 kg,
    2. Pierogi ruskie 1970 kg,
    3. Pierogi z kapustą i mięsem 620 kg,
    4. Pierogi z kapustą i grzybami 2100 kg,
    5. Pierogi z serem 720 kg,
    6. Gołąbki mięsno-ryżowe (waga 1 szt 150-160 g) 720 kg,
    7. Krokiety z mięsem ( waga 1 szt. 100-120 g) 650 kg,
    8. Krokiety z kapustą i grzybami ( waga 1 szt. 100-120 g) 650,
    9. Pyzy z mięsem 1450 kg.
  10. Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Gustawa Zielińskiego w Skępem w 2014 roku
    Zamawiający: Miasto i Gmina Skępe, Skępe
    Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Gustawa Zielińskiego w Skępem w 2013 roku w okresie od 02.01.2014 r. do 31.12.2014 r. według wykazu stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ.
  11. Dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych, znak sprawy: D/Kw-220/18/2013
    Zamawiający: Zakład Karny we Włocławku, Włocławek
    A. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych (kod CPV -15330000-0), których szczegółowy opis zawarto poniżej:
    1. Grupa I
    1) kalafior mrożony - pakowany w worki max po 25 kg. Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78602:1996. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 000 kg
    Zakład Karny we Włocławku - 2 000 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 0
    Areszt Śledczy w Toruniu - 0
    RAZEM
    2 000 kg
    2) mieszanka warzywna 7 składnikowa mrożona - pakowana w worki max po 25 kg.; zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, pietruszka, seler, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, por. Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78608: 1997. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 15 000 kg.
    Zakład Karny we Włocławku - 15 000 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 0
    Areszt Śledczy w Toruniu - 0
    RAZEM
    15 000 kg
    3) truskawki mrożone - całe, bez szypułek, pakowane w worki max po 25 kg. Nomenklatura CPV: 15332100-5, Polska Norma: PN-A-78652:1997/A z 1:2002. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg
    Zakład Karny we Włocławku - 600 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu -0
    Areszt Śledczy w Toruniu -0
    RAZEM
    600 kg
    2. Grupa II
    1) kapusta kiszona - z dodatkiem marchwi, drobno szatkowana, o swoistym smaku i zapachu, pakowana w beczki max po 120kg. Nomenklatura CPV: 15331142-4, Polska Norma: PN-A-77700:2006. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 21 700 kg
    Zakład Karny we Włocławku - 15 700 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 5 000 kg
    Areszt Śledczy w Toruniu - 1 000 kg
    RAZEM
    21 700 kg
    2) ogórki kiszone - o swoistym smaku i zapachu, pakowane w beczki max po 110 kg.
    Nomenklatura CPV: 15331000-7, Polska Norma: PN-A-77701:1997.
    Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 12 600 kg

    Zakład Karny we Włocławku - 10 000 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu -2 000 kg
    Areszt Śledczy w Toruniu - 600 kg
    RAZEM
    12 600 kg
    3. Grupa III
    1) chrzan tarty (na kwasku cytrynowym) - w opakowaniach jednostkowych max po 3 kg.
    Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-77806:1997.
    Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1 050 kg.

    Zakład Karny we Włocławku - 1 000 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 0
    Areszt Śledczy w Toruniu - 50 kg
    RAZEM
    1 050 kg
    2) szczaw konserwowy - w opakowaniach jednostkowych max po 3 kg. Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-77807: 1997/A z 1:2004. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg.
    Zakład Karny we Włocławku - 500 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 0
    Areszt Śledczy w Toruniu - 100 kg
    RAZEM
    600 kg
    3) koncentrat pomidorowy 30% - w opakowaniach jednostkowych max po 13kg. Nomenklatura CPV: 15331425-2, Polska Norma: PN- 75/A-77601. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 4 500 kg.
    Zakład Karny we Włocławku - 4 000 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 0
    Areszt Śledczy w Toruniu - 500 kg
    RAZEM - 4 500 kg
    4) leczo pieczarkowo-paprykowo-pomidorowe - w opakowaniach jednostkowych max po 5kg.; papryka i pieczarki w kawałkach 3 x 3 cm. Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-86951:2006. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 500 kg.
    Zakład Karny we Włocławku - 2 200 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 0
    Areszt Śledczy w Toruniu - 300 kg
    RAZEM - 2 500 kg
    4. Grupa IV
    1) dżem truskawkowy - 3 500 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13 kg. Nomenklatura CPV: 15332296-5, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000.
    Zakład Karny we Włocławku - 2 300 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 700 kg
    Areszt Śledczy w Toruniu - 500 kg
    RAZEM - 3 500 kg
    2) dżem wiśniowy - 3 100 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13 kg Nomenklatura CPV: 15332294-1, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000.
    Zakład Karny we Włocławku - 2 300 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu - 800 kg
    Areszt Śledczy w Toruniu - 0
    RAZEM - 3 100 kg
    3) marmolada wieloowocowa - 7 450 kg, o konsystencji twardej, w opakowaniach jednostkowych max po 13kg. Nomenklatura CPV: 15332230-5, Polska Norma: PN-A-75103:1993
    Zakład Karny we Włocławku - 5 200 kg
    Areszt Śledczy w Inowrocławiu -1 500 kg
    Areszt Śledczy w Toruniu - 750 kg
    RAZEM - 7 450 kg
    B. Realizacja dostaw w/w artykułów odbywać się będzie sukcesywnie, nie częściej niż raz w tygodniu, do magazynu poszczególnych jednostek: 1) Zakład Karny we Włocławku, ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek, 2) Areszt Śledczy w Inowrocławiu, ul. G. Narutowicza 46, 88-100 Inowrocław, 3) Areszt Śledczy w Toruniu, ul. Piekary 53, 87-100 Toruń, transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostarczony produkt musi spełniać ustalone normy jakościowe.
    C. Należności za dostawy będą regulowane przelewami z rachunków bankowych poszczególnych Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej - na rachunek bankowy Wykonawcy, w terminie 30 dni od daty wpływu do ich siedzib prawidłowo wystawionych faktur VAT.
    Dane do faktury:
    - Zakład Karny we Włocławku, ul. Bartnicka 10, 87-809 Włocławek, NIP: 888-10-26-818, numer rachunku bankowego: 12 1010 1078 0011 9522 3000 0000;
    - Areszt Śledczy w Inowrocławiu, ul. G. Narutowicza 46, 88-100 Inowrocław, NIP: 556-12-06-799, numer rachunku bankowego: 68 1010 1078 0089 7622 3000 0000;
    - Areszt Śledczy w Toruniu ul. Piekary 53, 87-100 Toruń, NIP: 965-14-30-547, numer rachunku bankowego: 68 1010 1078 0034 4722 3000 0000.
    D. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji.
  12. Dostawy mrożonek dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-21/2013).
    Zamawiający: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego", Włocławek
    III/1. Przedmiotem zamówienia są dostawy MROŻONEK dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: Część I zamówienia (warzywa mrożone): a) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1250 kilogramów, b) Kalafior, mrożony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1250 kilogramów, c) Mieszanka owocowa, składająca się z trzech spośród czterech wskazanych składników: czarna porzeczka, wiśnia, truskawka, śliwka; mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 kilogramów, d) Marchew, kostka, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów, e) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1400 kilogramów, f) Szpinak mrożony, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów. Część II zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami, okrągły od 50 g do 70 g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja, w płacie od 150 g do 200 g, o maksymalnej zawartości glazury 7%, sucho mrożony, 1 gatunek, zamrożony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 350 kilogramów, c) Makrela wędzona, w opakowaniu foliowym, pakowana pojedynczo w hermetycznie zamknięte opakowania, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 10 dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów, d) Filet śledziowy Matias, I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1100 kilogramów. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport MROŻONEK do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - dla części I - nie częściej niż trzy razy w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, - dla części II zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..
  13. dostawa różnych produktów spożywczych, znak sprawy D/Kw-220/15/2013
    Zamawiający: Zakład Karny we Włocławku, Włocławek
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych (kod CPV -15800000-6) :
    1. Grupa I
    1) cukier biały kryształ - w ilości 13 000 kg, w opakowaniach jednostkowych po 1 kg. Realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiany towar w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego. Nomenklatura CPV:15831000-2, Polska Norma: PN-A-74850:1996/Az1:2005
    2. Grupa II
    1) herbata granulowana - czarna, o parametrach jakościowych nie gorszych niż herbata INDYJSKA, w opakowaniach jednostkowych 100g. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg. Nomenklatura CPV: 15863000-5, Polska Norma: PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004
    2) kawa zbożowa - pakowana w workach po 25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1400 kg. Nomenklatura CPV:15860000-4, Polska Norma: PN-A-94013:1998/Az1:2001
    3) herbata miętowa liściasta (luz) - pakowana w workach 10-25 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 500 kg. Nomenklatura CPV:15860000-4, Polska Norma
    4) musztarda - o parametrach jakościowych nie gorszych niż musztarda SAREPSKA, w opakowaniach jednostkowych 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 1100kg. Nomenklatura CPV:15871250-1, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2004.
    5) ketchup łagodny - o parametrach jakościowych nie gorszych niż KETCHUP WŁOCŁAWSKI, w opakowaniach jednostkowych nie większych niż 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 700 kg. Nomenklatura CPV:15871230-5, Polska Norma: PN-A-86951:2006.
    6) majonez - o parametrach jakościowych nie gorszych niż majonez POMORSKI, w słoikach o pojemności 0,7 kg - 2,0 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 900 kg Nomenklatura CPV: 15871273-8, Polska Norma: PN-A-86964:2002/Az1:2002.
    7) ocet spirytusowy 10% - w butelkach 0,5l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 l. Nomenklatura CPV:15871110-8, Polska Norma: PN-EN-13188:2002/AC:2003.
    8) majeranek - przetarty, suszony, o swoistej barwie, w opakowaniach jednostkowych 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 100 kg. Nomenklatura CPV: 15872300-4, Polska Norma: PN-A-86958 :1997/Az1:2002
    9) papryka słodka - mielona, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 200 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86955:1997/Az1:2002
    10) pieprz mielony - czarny, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 160 kg. Nomenklatura CPV:15872100-2, Polska Norma: PN-A-86965: 1997/Az1:2002
    11) sól - jodowana, drobnoziarnista, w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 4200 kg. Nomenklatura CPV:15872400-5, Polska Norma: PN-C-84081-2:1998
    12) susz kopru - w opakowaniach jednostkowych max. 5 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 100 kg. Nomenklatura CPV:15890000-3, Polska Norma: PN-VI-740101:1999
    13) przyprawa do zup w płynie - o parametrach jakościowych nie gorszych niż przyprawa MAGI, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1 l. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 500 l. Nomenklatura CPV:15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002
    14) rosół z kury - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2800 kg. Nomenklatura CPV:15891500-5, Polska Norma: PN-A-94052:1996
    15) zupa pieczarkowa - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV:15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
    16) żurek - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 500 kg. Nomenklatura CPV:15891400-4, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
    17) sos grzybowy - w postaci koncentratu, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV: 15871200-6, Polska Norma: PN-A-94050:1996.
    18) ryż długoziarnisty biały - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 6 000 kg. Nomenklatura CPV:15614100-6, Polska Norma: PN-A-74220:1997, PN-ISO 7301:2004
    19) budyń waniliowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 350 kg. Nomenklatura CPV:15800000-6.
    20) kisiel wiśniowy - bez cukru, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 5kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 300 kg. Nomenklatura CPV:15800000-6.
    21) Granulat sojowy - 1 200 kg, pakowany w opakowaniach max. 15kg. CPV: 15890000-3.
    22) Kostka sojowa - 600 kg, pakowana w opakowaniach max. 20kg. CPV: 15890000-3.
    23) Kotlet sojowy - 350 kg; o wadze 10-20g sztuka i grubości ok. 10 mm, w całości nie pokruszony, pakowany w opakowaniach max. po 10kg. CPV: 15890000-3.
    24) czosnek mielony - w opakowaniach jednostkowych 1 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 45 kg. Nomenklatura CPV: 15870000-7, Polska Norma: PN-A-86967:1998/Az1:2002
    Pozycje wyszczególnione w pkt.2 ppkt. 1-24, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
    3. Grupa III
    1) makaron kolanka - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
    2) makaron świderki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
    3) makaron wstążki - jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 000 kg. Nomenklatura CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.
    Pozycje wyszczególnione w pkt. 3 ppkt. 1-3, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
    4. Grupa IV
    1) pierogi - nadziewane serem, mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 380 kg. Nomenklatura CPV:15894000-1.
    2) pyzy ziemniaczane - mrożone, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 3 kg Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 500 kg. Nomenklatura CPV:15894000-1.
    Pozycje wyszczególnione w pkt. 4 ppkt. 1-2, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
    5.Grupa V
    1) kasza jęczmienna średnioziarnista - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 3 500 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-87/A-74203
    2) kasza manna - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 800 kg. Nomenklatura CPV: 15613000-8, Polska Norma: PN-88/A-74036
    3) mąka pszenna typ 550 - w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 1kg. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 5 800 kg. Nomenklatura CPV:15612100-2 , Polska Norma: PN-A-74022:2003
    Pozycje wyszczególnione w pkt.5 ppkt. 1-3, realizacja dostaw odbywać się będzie sukcesywnie, w zależności od potrzeb Zamawiającego, nie częściej niż jeden raz w tygodniu, do magazynu zamawiającego transportem wykonawcy i na jego koszt. Dostawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane towary w ciągu 3 dni roboczych od dnia otrzymania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w godzinach od 8:00 do 12:00, w dniach pracy Zamawiającego.
  14. Dostawa żywności do stołówek przy Samorządowym Zespole Placówek Oświatowych w Chodczu
    Zamawiający: Miasto i Gmina Chodecz, Chodecz
    Dostawa żywności wg.załączonych tabel kalkulacji cenowej
  15. Dostawy mrożonek dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (MJ.AZ.2420-12/2013).
    Zamawiający: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego", Włocławek
    III/1.Przedmiotem zamówienia są dostawy MROŻONEK dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: Część I zamówienia (warzywa mrożone): a) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 5 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów, b) Kalafior, mrożony, w opakowaniu od 5 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów, c) Mieszanka owocowa, składająca się z trzech spośród czterech wskazanych składników: czarna porzeczka, wiśnia, truskawka, śliwka; mrożona, w opakowaniu od 5 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 700 kilogramów, d) Marchew, kostka, w opakowaniu od 5 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1400 kilogramów, e) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 5 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2500 kilogramów, f) Szpinak mrożony, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów. Część II zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami, okrągły od 50 g do 70 g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1900 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja, w płacie od 150 g do 200 g, o maksymalnej zawartości glazury 7%, sucho mrożony, 1 gatunek, zamrożony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 260 kilogramów, c) Makrela wędzona, w opakowaniu foliowym, pakowana pojedynczo w hermetycznie zamknięte opakowania, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 10 dni od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów, d) Filet śledziowy Matias, I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia jeden miesiąc od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 750 kilogramów. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport MROŻONEK do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - dla części I - nie częściej niż trzy razy w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, - dla części II zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
  16. Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w Radziejowie na rok szkolny 2013/2014.
    Zamawiający: Miejski Zespół Szkół w Radziejowie, Radziejów
    Dostawa artykułów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w Radziejowie dla potrzeb stołówki szkolnej i przedszkolnej z dostawą do Zamawiającego na koszt Wykonawcy.
  17. dostawa artykułów spożywczych w 2013/2014
    Zamawiający: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, Zbójno
    dostawa artykułów spożywczych w 2013/2014 na potrzeby SOSW w Wielgiem zgodnie ze SWIZ oraz jej załącznikami
  18. Dostawa artykułów spożywczych
    Zamawiający: Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z, Inowrocław
    1.Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w niniejszej SIWZ wraz z załącznikami.
    2. Przedmiot zamówienia podzielony został na 17 pakietów:
    Pakiet nr 1 - Warzywa
    Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory
    Pakiet nr 3 - Mleko i jego przetwory
    Pakiet nr 4 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności
    Pakiet nr 5 - Owoce i warzywa przetworzone
    Pakiet nr 6 - Przetwory owocowo - warzywne
    Pakiet nr 7 - Ryby
    Pakiet nr 8 - Pieczywo
    Pakiet nr 9 - Ciasto
    Pakiet nr 10 - Lody
    Pakiet nr 11 - Tłuszcze
    Pakiet nr 12 - Jaja
    Pakiet nr 13 - Przyprawy
    Pakiet nr 14 - Mrożonki
    Pakiet nr 15 - Mąka i przetwory mączne
    Pakiet nr 16 - Kiszonki
    Pakiet nr 17 - Alkohole
    3. Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowią odpowiednio załączniki 5-21.
    UWAGA
    Podane w wykazach asortymentowo cenowych przedmiotu zamówienia nazwy produktów odwołujące się do określeń firmowych wskazujących na ich producenta i pochodzenie nie mają na celu naruszenia zasad uczciwej konkurencji określonych w art. 29 w związku z art. 7 ustawy PZP.
    Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, tzn. artykułów o innych nazwach handlowych niż określone przez Zamawiającego pod warunkiem, że będą posiadały parametry wyrażone w liczbach gramaturę/pojemność, skład, walory sensoryczne oraz smakowe i aromat nie gorsze niż artykuły określone w załączniku nr 1-A.
    Na Wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego wykonawca winien wskazać w ofercie nazwę i opis tego asortymentu.
    4.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia:
    4.1.Przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie,
    4.2.Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy.
    4.3.Przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE.
    4.4. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę - ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia(tekst jednolity Dz. U. 2010 nr 136 poz 914),
    4.5. Przedmiot zamówienia powinien spełniać normy jakościowe systemu HACCP.
    5.Warunki dodatkowe:
    a.dostawy sukcesywne w miarę potrzeb zamawiającego, na zamówienia telefoniczne z wyprzedzeniem 2 dni,
    b.dostawy przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego zamawiającego w godz. 7.00 - 13.00,
    UWAGA
    Dostawa Pakietu nr 3 (Mleko i jego przetwory) oraz Pakietu nr 8 (Pieczywo) w godz. 6.00 - 6.20
    Przedmiot zamówienia dostarczany będzie do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.

    W dniu 28 grudnia 2012r. do godz. 8.15 oferenci (Pakiet nr 2 - Mięso i jego przetwory, Pakiet nr 3 - Mleko i jego przetwory , Pakiet nr 8 - Pieczywo , Pakiet nr 9 - Ciasto , Pakiet nr 10 - Lody , Pakiet nr 13 - Przyprawy , Pakiet nr 16 - Kiszonki) muszą dostarczyć próbki wyrobów, które posłużą do oceny ich jakości /patrz rozdział IX pkt 1/.
  19. Dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych, (znak sprawy D/Kw-220/14/2012)
    Zamawiający: Zakład Karny we Włocławku, Włocławek
    A. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz mrożonych (kod CPV -15330000-0), których szczegółowy opis zawarto poniżej:
    1. Grupa I
    1) kalafior mrożony - pakowany w worki max po 25 kg. Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78602:1996. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 800 kg
    2) mieszanka warzywna 7 składnikowa mrożona - pakowana w worki max po 25 kg.; zawartość podstawowych rodzajów warzyw: marchew, pietruszka, seler, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, por. Nomenklatura CPV: 15331170-9, Polska Norma: PN-A-78608: 1997. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 15 600 kg.
    3) truskawki mrożone - całe, bez szypułek, pakowane w worki max po 25 kg. Nomenklatura CPV: 15332100-5, Polska Norma: PN-A-78652:1997/A z 1:2002. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 600 kg
    2. Grupa II
    1) kapusta kiszona - z dodatkiem marchwi, drobno szatkowana, o swoistym smaku i zapachu, pakowana w beczki max po 120kg. Nomenklatura CPV: 15331142-4, Polska Norma: PN-A-77700:2006. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 16 000 kg
    2) ogórki kiszone - o swoistym smaku i zapachu, pakowane w beczki max po 110 kg.
    Nomenklatura CPV: 15331000-7, Polska Norma: PN-A-77701:1997.
    Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 13 000 kg
    3. Grupa III
    1) chrzan tarty (na kwasku cytrynowym) - w opakowaniach jednostkowych max po 3 kg.
    Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-77806:1997.
    Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 2 300 kg.
    2) szczaw konserwowy - w opakowaniach jednostkowych max po 3 kg. Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-77807: 1997/A z 1:2004. Szacunkowa ilość zapotrzebowania - 800 kg.
    3) koncentrat pomidorowy 30% - w opakowaniach jednostkowych max po 13kg. Nomenklatura CPV: 15331425-2, Polska Norma: PN- 75/A-77601. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 4 000 kg.
    4) leczo pieczarkowo-paprykowo-pomidorowe - w opakowaniach jednostkowych max po 5kg.; papryka i pieczarki w kawałkach 3 x 3 cm. Nomenklatura CPV: 15331400-1, Polska Norma: PN-A-86951:2006. Szacunkowa ilość zapotrzebowania 2 200 kg.
    4. Grupa IV
    1) dżem truskawkowy - 2900 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13 kg. Nomenklatura CPV: 15332296-5, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000.
    2) dżem brzoskwiniowy - 2900 kg, w opakowaniach jednostkowych max po 13 kg Nomenklatura CPV: 15332290-3, Polska Norma: PN -A-75100: 1994/A z 1: 2000.
    3) marmolada wieloowocowa - 4900 kg, o konsystencji twardej, w opakowaniach jednostkowych max po 13kg. Nomenklatura CPV: 15332230-5, Polska Norma: PN-A-75103:1993
    B. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji
  20. Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w Radziejowie na rok szkolny 2012/2013.
    Zamawiający: Miejski Zespół Szkół w Radziejowie, Radziejów
    Dostawa artykułów żywnościowych do Miejskiego Zespołu Szkół w Radziejowie dla potrzeb stołówki szkolnej i przedszkolnej z dostawą do Zamawiającego na koszt Wykonawcy,
  21. Dostawy mrożonek dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego ( znak sprawy: MJ.34310-09/2012 )
    Zamawiający: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego", Włocławek
  22. DOSTAWA ARTYKUŁ.ÓW SOŻYWCZYCH W 2012/2013 NA POTRZEBY SPECJALNEGO OŚRODKA SZKOLNO-WYCHOWAWCZEGO W WIELGIEM
    Zamawiający: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, Zbójno
  23. Dostawa artykułów żywnościowych do miejskich przedszkoli w Gostyninie
    Zamawiający: Miejski Zespół Ekonomiczny Szkół i Przedszkoli, Gostynin
  24. Dostawa artykułów spożywczych
    Zamawiający: Samodzielny Publiczny Zakład Leczniczo-Opiekuńczy, Raciążek
  25. Dostawa ryb przetworzonych (znak sprawy DKw-220/25/2011)
    Zamawiający: Zakład Karny we Włocławku, Włocławek
  26. Dostawy mrożonek dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.34310-23/2011)
    Zamawiający: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego", Włocławek
  27. Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr.GP.3431-18/2008)
    Zamawiający: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku, Włocławek

Inne osoby dla Lewandowska (1000 osób):