Kogo reprezentuje osoba

Poźniak Krystyna

w KRS

Krystyna Poźniak

− Profil Osoby z KRS
Pierwsze imię:Krystyna
Nazwisko:Poźniak
Płeć:Kobieta
Rok urodzenia:1958 r., wiek 59 lat
Miejscowości:Kwidzyn (Pomorskie)
Przetargi:58 w aktualnych firmach
Aktualnie reprezentuje:
  1. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Dąbrowski Henryk, Grzmil Marek Ignacy, Jarmułkowicz Marek, Kmiecik Elżbieta, Kozieł Ryszard Antoni, Radzicki Leszek Grzegorz, Szczepaniak Tadeusz Roman, Łęcki Edmund

Osoby współwystępujące w KRS działają obecnie w:
  1. Spółdzielnia Ogrodniczo-pszczelarska W Kwidzynie, Kwidzyn − KRS 0000207388
  2. Stowarzyszenie Na Rzecz Osób Niepełnosprawnych Powiatu Iławskiego Promyk, Iława − KRS 0000019992

Osoby współwystępujące w KRS działały także w:
  1. Bank Spółdzielczy W Suszu, Susz − KRS 0000074619
  2. Lokalna Organizacja Turystyczna Pojezierza Iławskiego i Dorzecza Drwęcy, Iława − KRS 0000229669
  3. Przedsiębiorstwo Handlowo-usługowe Kora Sp. Z O.O., Susz − KRS 0000056134

Powiązane przetargi (58 szt.):
  1. Dostawy artykułów spożywczych do Areszt Śledczego w Krakowie-Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
    Zamawiający: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, Kraków
    I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest:

    Grupa I – Produkty ogólnospożywcze

    1. Cynamon mielony kg 10
    2. Herbata granulowana kg 95
    3. Kakao kg 15
    4. Kawa zbożowa kg 70
    5. Ketchup pikantny / łagodny kg 200 – opakowanie jednostkowe `a 5 kg
    6. Kminek kg 6
    7. Kwasek cytrynowy kg 4
    8.Liść laurowy kg 8
    9.Majeranek kg 5
    10.Majonez kg 70 – opakowanie jedn. `a 5 kg
    11.Musztarda kg 200 – opakowanie jedn. `a 5 kg
    12.Ocet spirytusowy 10% l 40 – opakowanie jedn. `a 0,5 l
    13.Papryka mielona słodka kg 15
    14.Pieprz naturalny mielony kg 60
    15.Przyprawa do potraw w płynie l 560 – opakowanie jedn. `a 1 l
    16.Sól jodowana kg 670 – opakowanie jedn. `a 1000 g
    17.Przyprawa typu VEGETA kg 60
    18.Ziele angielskie kg 7
    19.Żurek w płynie l 160
    20.Czosnek granulowany kg 8
    21.Miód sztuczny kg 200 – opakowanie jedn. `a 400 -500g
    22.Syrop do napojów l 330 – opakowanie jedn. `a 5l
    23.Proszek do pieczenia kg 2
    24.Cukier wanilinowy kg 2
    25.Woda mineralna 0,5l l 1 500 – opakowanie jedn. `a 0,5 l
    26.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 1 300 – opakowanie jedn. `a 1,5 l
    27.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 1 300 – opakowanie jedn. `a 1,5 l
    gazowana/niegazowana

    Grupa II - Cukier

    1.Cukier kryształ kg 1 150 – opakowanie jedn. max `a 25 kg


    Grupa III – Produkty zbożowe

    1.Kasza jęczmienna kg 530 – opakowanie jedn. max `a 25 kg
    2.Płatki owsiane kg 10
    3.Kasza manna kg 80 – opakowanie jedn. max `a 1 kg
    4.Mąka pszenna kg 1 150 – opakowanie jedn. max `a 25 kg
    5. Mąka ziemniaczana kg 7 – opakowanie jednostkowe `a 1 kg
    6.Ryż długoziarnisty kg 800 – opakowanie jedn. max `a 50 kg
    7.Makaron - nitki lub galanteria kg 1 000 – opakowanie jedn. max `a 10 kg

    Grupa IV – Przetwory owocowo – warzywne

    1.Groszek konserwowy kg 160
    2.Leczo pieczarkowe kg 440
    3. Kukurydza konserwowa kg 15
    3.Fasolka konserwowa kg 130
    4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy
    czarna porzeczka) kg 1 000 – opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg
    5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 16
    6.Marmolada wieloowocowa kg 270 – opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg
    7.Powidła śliwkowe kg 270 – opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg
    8.Chrzan tarty kg 100 – opakowanie jedn. 1 kg
    9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 400 – opakowanie jedn. 1 lub 3 kg
    10.Kotlety sojowe kg 140
    11.Pasztety sojowe `a 100g - 110g kg 10- opakowanie jednostkowe w w granicach 100 – 110g


    Grupa V – Konserwy mięsne inne niż określone w Rozporzadzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 września 2016r.



    1. Pasztet drobiowy kg 240- opakowanie jednostkowe w puszka 'a 100g - 130g w granicach 100 – 130g
    bezdodatków produktów
    pochodzących od zwierząt innych niż drób
    2. Pasztet mazowiecki`a 300g lub 290g kg 200 - opakowanie jednostkowe 290 g lub 300 g
    Grupa VI – Tłuszcze roślinne

    1 Margaryna mleczna kg 200 pakowana jednostkowo w kostki 200g
    lub 250g; zawartość tłuszczu w
    produkcie w granicach 80-90 %
    2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 1 600 pakowana jednostkowo w kostki 200g
    lub 250g; zawartość tłuszczu w
    produkcie w granicach 60-62 %
    3 Olej uniwersalny l 800 olej spożywczy, opakowanie
    jednostkowe o gramaturze w
    granicach 1 - 5l
    Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności.

    II. Opis dodatkowy:
    1.Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa razy w miesiącu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie–Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00.
    2.Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną zaświadczenie lekarskiez badania przeprowadzonego do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów.
    3.Dostarczane artykuły winny posiadać jednakową gramaturę w każdej partii, jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii.
    4. Minimalne terminy przydatności dostarczanych produktów w zakresie grupy V tj. konserw mięsnych oraz w zakresie grupy VI tj. tłuszce roślinne – 60 dni
    5.Wymagane opakowanie konserw: puszka stalowa z wieczkiem łatwootwieralnym lub opakowanie typu alupak
    6. Pasztet drobiowy puszka 100g - 130g musi być bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób
    7. Dostarczane produkty z grupy VI – tłuszcze roślinne muszą być zgodne z przepisami rozporządzenia Rady Uni Europejskiej nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych („rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku”)
    8. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem.

  2. Dostawy artykułów spożywczych (produktów sojowych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
    Zamawiający: Zakład Karny w Rzeszowie, Rzeszów
    Dostawy artykułów spożywczych (produktów sojowych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (produktów sojowych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie, w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1do SIWZ - formularz cenowy.
    Nazwa i Kod według CPV: produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych - 15600000-4.
    TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ,
    Lp., Asortyment, Kod CPV, Jed. miary, Ilość,
    1. Kostka sojowa, 15610000-7, kg 630;
    2. Granulat sojowy, 15610000-7, kg 360.
    Określona w formularzu cenowym ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej.
  3. Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru)
    Zamawiający: Zakład Karny w Rzeszowie, Rzeszów
    Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru). Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru) do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 do SIWZ. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia, warunkami umowy zawiera załącznik nr 18 (projekt umowy) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Ryż, 156 14100- 6, kg 5 500; 2. Kasza jęczmienna (średnia), 156 13000- 8, kg 4 200; 3. Kasza manna, 156 13000- 8, kg 1 100; 4. Mąka pszenna (typ 500), 156 12200- 3, kg 2 500; 5. Płatki owsiane, 156 13380- 5, kg 700; 6. Mąka ziemniaczana, 156 23000- 1, kg 150; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Groszek zielony mrożony, 15331170-9, kg 890; 2. Kalafior mrożony, 15331170-9, kg 1 210; 3. Paprykarz mrożony, 15331170-9, kg 610; 4. Mieszanka chińska mrożona, 15331170-9, kg 350; 5. Sałatka meksykańska mrożona, 15331170-9, kg 350; 6. Fasolka szparagowa mrożona, 15331170-9, kg 1 060; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Leczo pieczarkowe - op. do 4 kg, 15331135-2, kg 1 600; 2. Koncentrat pomidorowy 30% - op. do 5 kg, 15331425-2, kg 2 800; 3. Sałatka szwedzka - op. do 5 kg, 15331400-1, kg 1 950; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Kukurydza konserwowa - op. do 2 kg, 15331460-9, kg 1 950; 2. Chrzan tarty - op. do 2 kg, 15331500-2, kg 810; 3. Syrop wieloowocowy (sok), 15321000-4, kg 2 000; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 5 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Ogórek kiszony (w beczkach), 15331000-7, kg 6 400; 2. Kapusta kiszona (w beczkach), 15331142-4, kg 13 500; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 6 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Marmolada wieloowocowa - op. do 15 kg, 15332230-5, kg 1 300; 2. Dżem wieloowocowy - op. do 15 kg, 15332290-3, kg 1 400; 3. Dżem truskawkowy - op. do 15 kg, 15332296-5, kg 850; 4. Powidła śliwkowe - op. do 15 kg, 15332200-6, kg 1 400; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 7 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Cukier kryształ luz - op. do 30 kg, 15831000- 2, kg 18 000; Określona w tabelach ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Dopuszcza się możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z siedmiu części stanowiących załącznik nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (formularze cenowe) do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia jednego, dwóch, trzech, czterech, pięciu, sześciu lub siedmiu załączników przez jednego Wykonawcę. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na daną część zamówienia. Złożenie większej liczby ofert na daną część zamówienia spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. Zamawiający informuje, że nie jest czynnym płatnikiem podatku VAT, dlatego też nie może wystawiać Faktur VAT RR dostawcom produktów rolnych
  4. Dostawy warzyw i owoców, kwaszonek, przetworów do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce, nr sprawy DKw220/8/2015
    Zamawiający: Zakład Karny Warszawa-Białołęka, Warszawa
    Część nr 1 - warzywa i owoce: Buraki czerwone worek 25-50kg - 3000kg; Cebula biała worek 15-30kg - 6000kg; Kapusta biała worek 15-25kg - 1200kg; Marchew worek 10-25kg - 6000kg; Ogórek świeży worek 10-20kg - 800kg; Pietruszka worek 5-15kg - 1000kg; Por worek 5-15kg - 1000kg; Seler worek 5-15kg - 1000kg; Ziemniaki worek 25-50kg - 30000kg; Papryka surowa worek 10-15kg - 800kg; Pomidory pojemnik 10-25kg - 1000kg; Sałata - 600szt.; Jabłka średniej wielkości worek 15-20kg - 3000kg. Część nr 2 - kwaszonki: Kapusta kiszona beczka 90-110kg - 3000kg; Ogórek kiszony beczka 70-80kg - 3000kg. Część nr 3 - przetwory: Groszek konserwowy puszka 400g - 400kg; Ogórek konserwowy słoik 900-1200g - 600kg; Dżem /różne smaki/ słoik 1000-1500g - 2500kg; Marmolada /wieloowocowa/ słoik 1000-1500g - 2500kg; Koncentrat pomidorowy 30% słoik 900-1200g - 800kg; Fasola biała worek 50kg - 1000kg; Groch łuskany worek 50kg - 1000kg
  5. Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru)..
    Zamawiający: Zakład Karny w Rzeszowie, Rzeszów
    Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru). Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru) do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 do SIWZ. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia, warunkami umowy zawiera załącznik nr 18 (projekt umowy) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Ryż, 156 14100- 6, kg, 7 000; 2. Kasza jęczmienna (średnia), 156 13000- 8, kg, 5 500; 3. Kasza manna, 156 13000- 8, kg, 650; 4. Mąka pszenna (typ 500), 156 12200- 3, kg, 2 300; 5. Płatki owsiane, 156 13380- 5, kg, 800; 6. Mąka ziemniaczana, 156 23000- 1, kg, 250; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Groszek zielony mrożony, 15331170-9, kg, 800; 2. Kalafior mrożony, 15331170-9, kg, 1 400; 3. Paprykarz mrożony, 15331170-9, kg, 700; 4. Mieszanka chińska mrożona, 15331170-9, kg, 500; 5. Sałatka meksykańska mrożona , 15331170-9, kg, 600; 6. Fasolka szparagowa mrożona, 15331170-9, kg, 1 200; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Leczo pieczarkowe - op. do 4 kg, 15331135-2, kg, 2 000; 2. Koncentrat pomidorowy 30% - op. do 5 kg, 15331425-2, kg, 2 300; 3. Sałatka szwedzka - op. do 5 kg, 15331400-1, kg, 2 200; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Kukurydza konserwowa - op. do 2 kg, 15331460-9, kg, 2 500; 2. Chrzan tarty - op. do 2 kg, 15331500-2, kg, 1 200; 3. Syrop wieloowocowy (sok), 15321000-4, kg, 4 600; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 5 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Ogórek kiszony (w beczkach), 15331000-7, kg, 6 000; 2. Kapusta kiszona (w beczkach), 15331142-4, kg, 11 900; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 6 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość 1. Marmolada wieloowocowa - op. do 15 kg, 15332230-5, kg, 1 600; 2. Dżem wieloowocowy - op. do 15 kg, 15332290-3, kg, 1 500; 3. Dżem truskawkowy - op. do 15 kg, 15332296-5, kg, 1 500; 4. Powidła śliwkowe - op. do 15 kg, 15332200-6, kg, 1 600; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 7 DO SIWZ; Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość, 1. Cukier kryształ luz - op. do 30 kg, 15831000- 2, kg, 18 000; Określona w tabelach ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Dopuszcza się możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z siedmiu części stanowiących załącznik nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (formularze cenowe) do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia jednego, dwóch, trzech, czterech, pięciu, sześciu lub siedmiu załączników przez jednego Wykonawcę. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na daną część zamówienia. Złożenie większej liczby ofert na daną część zamówienia spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. Zamawiający informuje, że nie jest czynnym płatnikiem podatku VAT, dlatego też nie może wystawiać Faktur VAT RR dostawcom produktów rolnych..
  6. Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby ZK w Barczewie
    Zamawiający: Zakład Karny w Barczewie, Barczewo
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie: Część I - Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min. 60 % w kostce w opakowaniach 200 - 250 g.; CPV - 15431100-9 10 000 kg - olej roślinny; CPV - 15411100-3 500l Część II - Kasza jęczmienna; CPV - 15613000-8 4 000 kg - Makaron (świderek, kolanko) CPV - 15851100-9 5 000 kg - Mąka pszenna CPV - 15612100-2 1 200 kg - Ryż biały CPV - 15611000-4 3 000 kg Część III - Koncentrat pomidorowy 30% CPV - 15331427-6 1 600 kg - Leczo pieczarkowe CPV - 15331135-2 1 500 kg - Szczaw konserwowy CPV - 15332170-6 800kg Część IV - Bazylia susz CPV - 15872300-4 25 kg - Czosnek granulowany CPV - 15870000-7 25 kg - Koperek susz CPV - 15872000-1 35 kg - Liść laurowy CPV - 15872000-1 30 kg - Pietruszka nać susz CPV - 15872000-1 35 kg - Majeranek susz CPV - 15872000-1 30 kg - Musztarda CPV - 15871250-1 600 kg - Ocet CPV - 15871110-8 200l - Pieprz czarny mielony CPV - 15872100-2 50 kg - Przyprawa w płynie CPV - 15892000-7 700l - Przyprawa w proszku CPV - 15890000-3 600 kg - Rosół jarzynowy w proszku CPV - 15892200-9 800 kg - Sól CPV - 15872400-5 1 000 kg -Ziele angielskie CPV - 15872000-1 30 kg Część V - Cukier biały CPV - 15831200-4 3 500 kg - Marmolada CPV - 15332230-5 3 500 kg Część VI - Tabletki musujące witaminizowane do sporządzania napojów CPV - 15894000-1 350 kg 2. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być świeży, a także odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością), powinien być odpowiednio opisany: nazwa artykułu, dane producenta, waga opakowania, termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności - opis powinien dotyczyć danej dostawy. 3. Dostawa towaru realizowana będzie w terminach i ilościach uzgodnionych z inspektorem ds. żywnościowych tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w okresie określonym w umowie. O ilości partii oraz miejscu dostawy, zamawiający zawiadomi wykonawcę, na 2 dni przed terminem dostawy telefonicznie bądź faksem. 4. Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz.914 z póżn. zm.). 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówione towary własnym transportem do Zakładu Karnego w Barczewie i jego Oddziału Zewnętrznego w Kikitach, pod adresem: Kikity 33, 11-311 Kolno. Koszt transportu musi być wliczony w cenę towaru. 6. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi mieć wdrożony system HACCP. 7. Podane ilości należy traktować jako szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wartości zamówienia. Zamawiający zakupi produkty o wartości nie mniejszej niż 75% maksymalnej wartości zamówienia. 8. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT. 9. Zamawiający nie dopuszcza dokonywania zaliczek. Rozliczenie nastąpi za faktycznie wykonane dostawy na podstawie cen jednostkowych podanych w ofercie. 10. Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem: zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy lub umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wskaźnik obliczony na podstawie WSKAŹNIKA CEN TOWARÓW I USŁUG dla konkretnych produktów ogłaszanych w Biuletynie Statystycznym na Portalu Informacyjnym Głównego Urzędu Statystycznego. 11. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczanych produktach, wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia na wolny od wad, w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji. 12. Jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących Polskich Norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. 13. Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie powyższych wymogów
  7. Dostawa Przypraw
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Zabrze
    L.p. Nazwa Kody CPV Ilość J.m Część I - Musztarda, ketchup 1 Musztarda stołowa opakowanie do 1 kg 15871250-1 200 kg 2 Ketchup opakowanie do 1 kg 15871230-5 250 kg 3 Majonez opakowanie do 5 kg 15871273-8 150 kg Część II - Rosoły, sosy 1 Rosół wołowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 400 kg 2 Sos grzybowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 3 Sos pieczarkowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 4 Sos pieczeniowy w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg 5 Sos do spaghetti w proszku opakowanie do 5 kg 15871260-4 100 kg Część III - Przyprawy 1 Cynamon w opakowaniu do 30g 15872300-4 3 kg 2 Czosnek granulowany w opakowaniu do 500g 15872300-4 70 kg 3 Kminek w opakowaniu do 30g 15872300-4 4 kg 4 Liść laurowy w opakowaniu do 30g 15872300-4 4 kg 5 Majeranek w opakowaniu do 30g 15872300-4 30 kg 6 Ocet w opakowaniu do 0,5 l 15871100-5 150 litr 7 Papryka mielona w opakowaniu do 30g, każda dostawa z podziałem na 80% papryki słodkiej i 20 % ostrej 15872300-4 40 kg 8 Pieprz mielony w opakowaniu do 100g 15872100-2 30 kg 9 Przyprawa wieloskładnikowa płynna typu Maggi w opakowaniu do 1 l 15891000-0 800 litr 10 Przyprawa wieloskładnikowa sypka typu Jarzynka w opakowaniu do 500g 15893100-5 250 kg 11 Sól w opakowaniu do 1kg 15872400-5 1000 kg 12 Ziele angielskie w opakowaniu do 30g 15872300-4 15 kg 13 Żelatyna w proszku w opakowaniu do 500g 15871260-4 30 kg 14 Żurek w opakowaniu do 1,5 l 15891000-0 80 litr Część IV - Herbata 1 Herbata granulowana w opakowaniu 1kg 15863200-7 200 kg 2 Kawa zbożowa w opakowaniu 1kg 15861000-1 200 kg Część V - soja 1 Granulat sojowy w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 200 kg 2 Kostka sojowa w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 300 kg 3 Kotlety sojowe w opakowaniu do 25 kg 15893000-4 200 kg Część VI - marmolady 1 Marmolada w opakowaniach do 6 kg, 20% każdej dostawy w opakowaniach do 300g 15332230-5 kg Część VII - pozostałe 1 Koncentrat pomidorowy do 1 kg, 20% każdej dostawy w opakowaniach do 200g 15331427-6 kg 2 Leczo pieczarkowe 1) 15331430-0 kg 3 Groszek konserwowy w opakowaniu do 500g 15331462-3 kg Część VIII - strączkowe 1 Groch łuszczony w opakowaniu do 25 kg 03212213-6 kg 2 Fasola w opakowaniu do 25 kg 03221210-1 kg.
  8. Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru).
    Zamawiający: Zakład Karny w Rzeszowie, Rzeszów
    Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru). Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryżu, kasz, mąki, płatków owsianych, warzyw mrożonych i przetworzonych, warzyw kiszonych, dżemu, powidła, marmolady oraz cukru) do magazynu Zamawiającego w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 do SIWZ. Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia, warunkami umowy zawiera załącznik nr 18 (projekt umowy) do SIWZ. TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 1 DO SIWZ; Lp.Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Ryż, 156 14100- 6, kg 7 050; 2. Kasza jęczmienna (średnia), 156 13000- 8, kg 5 200; 3. Kasza manna, 156 13000- 8, kg 650; 4. Mąka pszenna (typ 500), 156 12200- 3, kg 2300; 5. Płatki owsiane, 156 13380- 5, kg 810; 6. Mąka ziemniaczana, 156 23000- 1, kg 240; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 2 DO SIWZ; Lp. Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Groszek zielony mrożony, 15331170-9, kg 1 250; 2. Kalafior mrożony, 15331170-9, kg 1 330; 3. Paprykarz mrożony, 15331170-9, kg 300; 4. Mieszanka chińska mrożona, 15331170-9, kg 600; 5. Sałatka meksykańska mrożona, 15331170-9, kg 600; 6. Fasolka szparagowa mrożona, 15331170-9,kg 1 560; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 3 DO SIWZ; Lp. Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Leczo pieczarkowe - op. do 4 kg, 15331135-2, kg 1600; 2. Koncentrat pomidorowy 30% - op. do 5 kg, 15331425-2, kg 2610; 3. Sałatka szwedzka - op. do 5 kg, 15331400-1, kg 1880; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 4 DO SIWZ; Lp. Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Kukurydza konserwowa - op. do 2 kg, 15331460-9, kg 1 860; 2. Chrzan tarty - op. do 2 kg, 15331500-2, kg 600; 3. Syrop wieloowocowy (sok), 15321000-4, kg 4000; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 5 DO SIWZ; Lp. Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Ogórek kiszony (w beczkach), 15331000-7, kg 6 940; 2. Kapusta kiszona (w beczkach), 15331142-4, kg 14 300; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 6 DO SIWZ; Lp. Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Marmolada wieloowocowa - op. do 15 kg, 15332230-5, kg 1 880; 2. Dżem wieloowocowy - op. do 15 kg, 15332290-3, kg 2 040; 3. Dżem truskawkowy - op. do 15 kg, 15332296-5, kg 1 270; 4. Powidła śliwkowe - op. do 15 kg, 15332200-6, kg 1 710; TABELA Z ZAŁĄCZNIKA NR 7 DO SIWZ; Lp. Asortyment; Kod CPV; Jednostka miary; Ilość; 1. Cukier kryształ luz - op. do 30 kg, 15831000- 2, kg 18 000. Określona w tabelach ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej. Dopuszcza się możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z siedmiu części stanowiących załącznik nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (formularze cenowe) do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia jednego, dwóch, trzech, czterech, pięciu, sześciu lub siedmiu załączników przez jednego Wykonawcę. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na daną część zamówienia. Złożenie większej liczby ofert na daną część zamówienia spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. Zamawiający informuje, że nie jest czynnym płatnikiem podatku VAT, dlatego też nie może wystawiać Faktur VAT RR dostawcom produktów rolnych.
  9. Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby ZK w Barczewie
    Zamawiający: Zakład Karny w Barczewie, Barczewo
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie: Część I - Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min. 60 % w kostce w opakowaniach 200 - 250 g.; CPV - 15431100-9 12 000 kg - olej roślinny; CPV - 15411100-3 500l Część II - Kasza jęczmienna; CPV - 15613000-8 4 000 kg - Makaron (świderek, kolanko) CPV - 15851100-9 4 500 kg - Mąka pszenna CPV - 15612100-2 1 100 kg - Ryż biały CPV - 15611000-4 2 800 kg Część III - Koncentrat pomidorowy 30% CPV - 15331427-6 1 800 kg -Leczo pieczarkowe CPV - 15331135-2 2 500 kg - Szczaw konserwowy CPV - 15332170-6 300 kg Część IV - Bazylia susz CPV - 15872300-4 15 kg -Czosnek granulowany CPV - 15870000-7 12 kg - Koperek susz CPV - 15872000-1 22 kg -Liść laurowy CPV - 15872000-1 30 kg - Pietruszka nać susz CPV - 15872000-1 30 kg - Majeranek susz CPV - 15872000-1 35 kg - Musztarda CPV - 15871250-1 400 kg - Ocet CPV - 15871110-8 300 l - Pieprz czarny mielony CPV - 15872100-2 40 kg - Przyprawa w płynie CPV - 15892000-7 700 l - Przyprawa w proszku CPV - 15890000-3 700 kg - Rosół jarzynowy w proszku CPV - 15892200-9 800 kg - Sól CPV - 15872400-5 700 kg - Ziele angielskie CPV - 15872000-1 22 kg Część V - Cukier biały CPV - 15831200-4 4 000kg - Marmolada CPV - 15332230-5 4 000 kg Część VI - Tabletki musujące witaminizowane do sporządzania napojów CPV - 15894000-1 500kg 2. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być świeży, a także odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością), powinien być odpowiednio opisany: nazwa artykułu, dane producenta, waga opakowania, termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności - opis powinien dotyczyć danej dostawy. 3. Dostawa towaru realizowana będzie w terminach i ilościach uzgodnionych z inspektorem ds. żywnościowych tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w okresie określonym w umowie. O ilości partii oraz miejscu dostawy, zamawiający zawiadomi wykonawcę, na 2 dni przed terminem dostawy telefonicznie bądź faksem. 4. Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r . nr 171 poz.1225). 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówione towary własnym transportem do Zakładu Karnego w Barczewie i jego Oddziału Zewnętrznego w Kikitach, pod adresem: Kikity 33, 11-311 Kolno. Koszt transportu musi być wliczony w cenę towaru. 6. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi mieć wdrożony system HACCP. 7. Podane ilości należy traktować jako szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wartości zamówienia. Zamawiający zakupi produkty o wartości nie mniejszej niż 75% maksymalnej wartości zamówienia. 8. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT. 9. Zamawiający nie dopuszcza dokonywania zaliczek. Rozliczenie nastąpi za faktycznie wykonane dostawy na podstawie cen jednostkowych podanych w ofercie. 10. Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem: zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy lub umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wskaźnik obliczony na podstawie WSKAŹNIKA CEN TOWARÓW I USŁUG dla konkretnych produktów ogłaszanych w Biuletynie Statystycznym na Portalu Informacyjnym Głównego Urzędu Statystycznego. 11. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczanych produktach, wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia na wolny od wad, w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji. 12. Jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących Polskich Norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. 13. Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie powyższych wymogów
  10. Dostawa warzyw przetworzonych do Zakładu Karnego we Włodawie
    Zamawiający: Zakład Karny we Włodawie, Włodawa
    Część I.
    1. Chrzan tarty w ilości 1100 kg, kod CPV 15331000-7
    2. Dżem owocowy (opakowanie 10-30 kg) w ilości 2000 kg, kod CPV 15332290-3
    3. Groszek konserwowy w ilości 800 kg, kod CPV 15331400-1,
    4. Kukurydza konserwowa w ilości 700 kg, kod CPV 15331400-1
    5. Koncentrat pomidorowy w ilości 1900 kg, kod CPV 15331427-6
    6. Marmolada w ilości 2000 kg, kod CPV15332230-5
    Część II.
    1. Granulat sojowy w ilości 600 kg, kod CPV 15330000-0
    2. Krajanka sojowa w ilości 500 kg, kod CPV15330000-0
    3. Kostka sojowa w ilości 600 kg, kod CPV 15330000-0
    4. Kotlety sojowe - a la schabowe w ilości 350 kg, kod CPV 15330000-0
    Część III.
    1. Ogórek kwaszony w ilości 6000 kg, kod CPV 15331000-7
  11. Dostawy różnych produktów spożywczych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu oraz Oddziału Zewnętrznego w Grodzisku Mazowieckim 220/1P/14.
    Zamawiający: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec, Warszawa
    - część nr 1: 1. Chleb pszenno - żytni typu baltonowskiego, krojony, paczkowany, kształt bochenka - symetryczny, kod CPV: 15811100-7, Polska Norma: PN - 93/A - 74103 Zmiana 2 zawartość mąki pszennej min. 50%, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: 0,40 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 5 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 200 000 kg. 2. Bułka tarta, kod CPV: 15821000-9, Polska Norma: PN-A/74113:1997/Az1:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 30 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 1 900 kg. - część nr 2: 1. Makaron (świderki), kod CPV: 15851100-9, Polska Norma: PN - A-74131:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orietacyjna ilość zamówienia: 8 500 kg. - część nr 3: 1. Kostka sojowa, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 830 kg. 2. Granulat sojowy, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 1 000 kg. 3. Kotlety sojowe ala schabowe (waga 1 sztuki do 20 gram), Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 60 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 310 kg. 4. Pasztet sojowy, Kod CPV 15300000-1, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: 100 - 120 gram, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 600 kg. 5. Mielonka sojowa, Kod CPV 15300000-1, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: 100 - 120 gram, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjne ilości zamówienia: 600 kg. Gramatura jednego opakowania przedmiotu zamówienia określonego w części nr 3 punkty 4 i 5 winna być o jednakowej wadze w dostarczanej partii. - część nr 4: 1. Przyprawa do zup w płynie, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-94052, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 1 700 litrów. 2. Przyprawa do bigosu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 135 kg. 3. Przyprawa do gulaszu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 260 kg. 4. Przyprawa do mięsa mielonego sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 450 kg. 5. Przyprawa uniwersalna do zup i potraw sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 750 kg. 6. Bulion drobiowy, Kod CPV 15891500-5, Polska Norma:PN-A-94052:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 7. Sos pieczarkowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 240 kg. 8. Sos pieczeniowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 150 kg. 9. Sos myśliwski sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 150 kg. 10. Żurek sypki, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 11. Barszcz biały sypki, Kod CPV 15891400-4, Polska Norma:PN-A-75980:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 12. Zupa pieczarkowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia : 790 kg. 13. Zupa grzybowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 750 kg. 14. Kawa zbożowa, Kod CPV 15862000-8, Polska Norma:PN-A-94013:1998/Az1:2001, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 650 kg. 15. Herbata granulowana, Kod CPV 15863200-7, Polska Norma:PN-ISO-3720:1997/Ap1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 1 150 kg, 16. Ocet, Kod CPV 15871110-8, Polska Norma:PN-EN-13188:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 350 litrów. 17. Ketchup, Kod CPV 15871230-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 2 600 kg. 18. Musztarda, Kod CPV 15871250-1, Polska Norma:PN-A-86964:2002/Az1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 2 600 kg 19. Czosnek mielony, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 200 kg. 20. Liść laurowy, Kod CPV 15870000, Polska Norma:Bn-67/3132-10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 72 kg. 21. Majeranek, Kod CPV 15872300-4, Polska Norma:PN-A-86958:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 50 kg. 22. Papryka suszona ostra mielona, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:PN-A-86955:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 82 kg. 23. Pieprz czarny mielony, Kod CPV 15872100-2, Polska Norma:PN-A-86965:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 82 kg. 24. Ziele angielskie, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:BN-64/8132-14, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 72 kg. 25. Sól spożywcza, Kod CPV 15872400-5, Polska Norma:PN-C-84081-2:1998, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 3 200 kg. 26. Włoszczyzna suszona (mieszanka wieloskładnikowa), Kod CPV 15893100-5, Polska Norma:PN-IV-74010:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach: 560 kg. 27. Syrop owocowy 1:10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 5 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 1 700 litrów. 28. Cukier biały, Kod CPV 15831200-4, Polska Norma:PN-A-74850:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 6 600 kg. 29. Cukier kostka, Kod CPV 15830000-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: 90 dni, Orientacyjna ilość zamówienia: 23 kg..
  12. Dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu
    Zamawiający: Zakład Karny, Zabrze
    Zamawiający informuje, iż dopuszcza składanie ofert częściowych (liczba części - 3), wykaz części:
    Część I : Przyprawy sypkie, w płynie i używki
    Część II: Koncentraty zup i sosów
    Część III: Rośliny strączkowe i soja
    Część I - Przyprawy sypkie, w płynie i używki:

    1. Czosnek mielony -27 kg
    2. Liść laurowy -17 kg
    3. Majeranek -28 kg
    4. Papryka mielona czerwona , smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, opak. 500-1000 g - 22 kg
    5. Pieprz naturalny czarny mielony 84 kg
    6. Przyprawa typu jarzynka- 517 kg
    7. Przyprawa do gulaszu - 131 kg
    8. Przyprawa do mięsa mielonego - 121 kg
    9. Sól warzona spożywcza jodowana opakowanie 1000 g - ilośc 2210 kg
    10. Ziele angielskie- 20 kg
    11. Cukier waniliowy luzem - 7 kg
    12. Cynamon -7 kg
    13. Kwasek cytrynowy, produkt spożywczy w postaci drobnych kryształków bez grudek i zle-pów lub proszek-bezbarwny, smak silnie kwaśny, zapach bezwonny, opak. torebka perga-minowa lub z tworzywa sztucznego od 100-500 g- ilośc 31 kg
    14. Przyprawa do bigosu -66 kg
    15. Musztarda sarepska, konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru typu sarep-ska, opak. 1-10 kg - ilośc 315 kg
    16. Kawa zbożowa -425 kg
    17. Herbata granulowana czarna-po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy - ilośc 375 kg
    18. Przyprawa do zup w płynie opak 1 litr , ekstrakt, słodki niemodyfikowany genetycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów - ilości 1920 litrów
    19. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, produkt wyprodukowany z przedestylowanego alko-holu, pochodzenia rolniczego, barwa przezroczysta, konsystencja płynna, klarowna, smak i zapach mocno kwaśny, opak. Butelki szklane z nakrętką lub z tworzyw sztucznych(materiał opakowany dopuszczony do kontaktu z żywnością) poj. 1 litr .- 210 litrów

    Część II - Koncentraty zup i sosów:

    1. Rosół z kury -430 kg
    2. Zupa barszcz czerwony - 150 kg
    3. Zupa grzybowa-190 kg
    4. Zupa żurek w proszku- 175 kg
    5. Sos cygański- 125 kg
    6. Sos grzybowy-160 kg
    7. Sos pieczarkowy- 135 kg
    8. Sos pieczeniowy- 200 kg

    Część III -Rośliny strączkowe i soja:

    1. Kostka sojowa - 370 kg
    2. Schab sojowy - 290 kg
    3. Fasola drobna -750 kg
    4. Fasola biała duża - 420 kg
    5. Groch łuszczony - 820 kg
    6. Groch cały - 560 kg
    7. Granulat sojowy - 350 kg


    Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wyko-nawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i terminach wskazanych przez zamawiającego, w godz. 7.30 - 12.30.
    Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb.
    Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu, oraz znakowanie na partii jak również na poszczególnych produktach.
    Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres
    trwania umowy.
    Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.z 2010r. Nr 136 poz.914 j.t.) oraz aktów
    wykonawczych wydanych na podstawie w/w ustawy.
    Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy
  13. : Dostawa pieczywa i artykułów spożywczych różnych - znak sprawy: Adm. 16/2013.
    Zamawiający: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku, Gdańsk
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżego pieczywa i artykułów spożywczych różnych, w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP i zgodny z Polską Normą. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminach:Część 1 - Pieczywo i ciasta - 24 godziny, pozostałe części od 2 do 15 - 4 dni; Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do Działu Żywienia w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º
  14. Dostawy dżemu i marmolady
    Zamawiający: Zakład Karny w Przytułach Starych, Rzekuń
    Część 1 Dostawa dżemu - Dżem 8 000 kg ,CPV 15332290-3, PN-A-75100:1994/Az1.2000, słoiki lub wiaderka do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy Część 2 Dostawy marmolady - Marmolada 6 000 kg, CPV 15332230-5, PN-93/A-75103, słoiki lub wiaderka do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy.
  15. Dostawa owoców i warzyw przetworzonych
    Zamawiający: Zakład Karny w Cieszynie, Cieszyn
    Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa owoców i warzyw przetworzonych wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15330000-0.
    Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w następującym asortymencie i ilościach:

    Część I:
    L.p. Nazwa j.m. Ilość
    1. Kapusta biała kwaszona kg. 3600
    2. Ogórek konserwowy kg. 1400
    3. Sałatka warzywna kg. 1500
    4. Sałatka szwedzka kg. 1500
    5. Szczaw konserw. kg. 100
    6. Koncentrat pomidorowy kg. 1000
    7. Kapusta czerwona kwaszona kg. 800

    KAPUSTA BIAŁA KWASZONA- pasteryzowana pakowana w słoje o pojemności od 0,9-3,0 Litra
    Skład: kapusta biała, sól, naturalne przyprawy smakowe,

    OGÓREK KONSERWOWY- pakowany w słoje o pojemności od 0,9-3,0 Litra
    skład: ogórek świeży, woda, ocet, (substancja regulująca kwaśność -kwas octowy), cukier, sól, naturalne przyprawy (w tym gorczyca),

    SAŁATKA WARZYWNA - pakowana w słoje o pojemności od 0,9-3,0 Litra
    skład: kapusta biała, marchew, cebula, ogórek kwaszony, woda, ocet, substancje regulujące kwasowość - kwas octowy, cukier, przyprawy;

    SAŁATKA SZWEDZKA- pakowana w słoje o pojemności od 0,9-3,0 Litra
    skład: ogórek świeży krojony, woda, ocet, sól, substancja regulująca kwasowość - kwas octowy, cukier, przyprawy;

    SZCZAW KONSERWOWY- pakowany w słoje o pojemności do 0,9 Litra
    skład: zgodnie z normą PN-R-75382;

    KONCENTRAT POMIDOROWY- 30% pakowany w słoje o pojemności do 0,9 Litra
    skład: koncentrat pomidorowy 30%, woda, sól;

    KAPUSTA CZERWONA KWASZONA- pakowana w słoje o pojemności od 0,9-3,0 Litra
    Skład: kapusta czerwona, ocet, substancje regulujące kwaśność- kwas octowy, cukier, sól, woda, naturalne przyprawy

    Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.12 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
    Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu.
    Minimalny termin przydatności do spożycia dla dostarczanych produktów minimum 60 dni od daty ich dostawy do Zakładu Karnego w Cieszynie.
    Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.

    Część II:

    L.p. Nazwa j.m. Ilość
    1. Leczo pieczarkowe kg. 1200
    2. Chrzan tarty kg. 200
    3. Groszek konserwowy kg. 400
    4. Marmolada kg. 650
    5. Dżem kg. 650
    6. Dżem 25g. kg. 30
    7. Fasola kolorowa kg. 500
    8. Fasola Jaś kg. 900
    9. Groch kg. 500
    10. Pietruszka zielona suszona kg. 10
    11. Koperek suszony kg. 40

    LECZO PIECZARKOWE
    Pakowane w słoje lub pojemniki metalowe w ilości od 1000 g. do 10000 g.
    Skład: pieczarki, woda, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, zagęstnik : skrobia modyfikowana, przyprawy.

    CHRZAN TARTY
    Opakowany w słoju o pojemności do 1000 ml.
    Skład: przetarty korzeń chrzanu, woda, kwas cytrynowy, cukier, sól, przyprawy.
    GROSZEK KONSERWOWY - opakowanie metalowe metalowe 400 g
    Skład: groszek zielony, woda, sól.

    MARMOLADA - pakowana w pojemniki od 1 do 15 kg/szt.
    Skład: przeciery owocowe, cukier, kwas cytrynowy, barwnik E 124, otrzymana z 118 g. przecieru na 100 g. wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 g. na 100 g. wyrobu gotowego, konserwowane benzoesanem sodu E 211.

    DŻEM - pakowany w pojemniki od 1 do 15 kg/szt.
    Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczające- pektyna, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, konserwant - sorbinian potasu, aromaty.
    Otrzymany z 35 g. owoców na 100 g. wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 g na 100 g. wyrobu gotowego.

    DŻEM 25g. - w opakowaniu jednostkowym 25 gram/szt.
    Pakowany po 25g.
    Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczające- pektyna, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, konserwant - sorbinian potasu, aromaty.
    Otrzymany z 35 g. owoców na 100 g. wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 g na 100 g. wyrobu gotowego.

    FASOLA KOLOROWA - pakowana w worki do 50 kg
    skład: zgodnie z PN-70/R-74010

    FASOLA - JAŚ - pakowana w worki do 50 kg
    skład: PN-70/R-74010

    GROCH - pakowany w worki do 50 kg
    skład: PN-81/R-65032

    PIETRUSZKA ZIELONA SUSZONA
    Nać pietruszki suszona, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg

    KOPEREK SUSZONY
    Koperek suszony, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg

    Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.12 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
    Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu.
    Minimalny termin przydatności do spożycia dla dostarczanych produktów minimum 60 dni od daty ich dostawy do Zakładu Karnego w Cieszynie.
    Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.

    Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
    Zamawiający dopuszcza, aby część zamówienia mogła być powierzona podwykonawcom.
  16. Dostawa Warzyw przetworzonych
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Zabrze
    1 Granulat sojowy 15893000-4 kg 200 2 Kostka sojowa 15893000-4 kg 300 3 Kotlety sojowe 15893000-4 kg 300 4 Marmolada w opakowaniach 1 - 6 kg 15332230-5 kg 300 5 Marmolada w opakowaniach do 300 g 15332230-5 kg 100 6 Koncentrat pomidorowy do 200g 15331427-6 kg 200 7 Koncentrat pomidorowy do 1kg 15331427-6 kg 800 8 Leczo pieczarkowe 1) 15331430-0 kg 500 9 Groszek konserwowy 15331462-3 kg 200 15 Groch łuszczony 03212213-6 kg 300 16 Fasola 03221210-1 kg 400.
  17. Dostawa artykułów spożywczych
    Zamawiający: Zakład Karny w Łupkowie, Komańcza
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących artykułów spożywczych podzielonych na zadania:Zadanie I - Konserwy rybne paprykarz z ryb, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem, w ilości 2 200 kg,
    konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 170 g, z samootwieraczem, w ilości 250 kg, konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem, w ilości 450 kg. Zadanie II - Różne artykuły spożywcze
    jaja kurze, świeże, spożywcze, klasy ekstra lub standard, w ilości 20 000 szt.,
    olej roślinny jadalny, rafinowany, konfekcjonowany, w ilości 1 200 l.,
    musztarda stołowa w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,
    ketchup w opakowaniach do 1 kg, w ilości 150 kg, ocet spirytusowy zwykły 10 %, w ilości 220 l., sól warzona, próżniowa, jodowana, spożywcza, w ilości 2 200 kg, przyprawa w płynie w opakowaniach do 5 l, w ilości 2 500 l, koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniach od 200 g do 1 kg, w ilości 1 600 kg,
    herbata czarna granulowana, w ilości 250 kg, kawa zbożowa, w ilości 300 kg, kawa zbożowa, w ilości 300 kg, 1,groszek konserwowy w opakowaniach do 1 kg, w ilości 500 kg, chrzan tarty, w ilości 300 kg, fasola biała (jadalna), odmiany Jaś, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w ilości 2 000 kg,
    groch łuskany (jadalny), suszony, ziarna jednorodne odmianowo, w ilości 1000 kg, cukier biały kryształ w opakowaniach do 25 kg, w ilości 5 500 kg,
    dżem owocowy w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg, marmolada owocowa w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg, woda mineralna niegazowana, w butelkach o pojemności 1,5 l, w ilości 600 szt. Zadanie III - Ryba i kura ryba morska mrożona, filet, ilość glazury 3 - 5 % wagi ryby (mrożona w blokach), w ilości 1 600 kg, kurczak ogólnospożywczy, cały, mrożony, oskubany i wypatroszony, bez głowy, łap oraz szyi, serca, wątroby i żołądka, w ilości 1 700 kg, filet z piersi kurczaka, mrożony, w ilości 350 kg. Zadanie IV - Przyprawy, zupy, sosy, napoje przyprawa do mięs w proszku, w ilości 15 kg, przyprawa do ryb w proszku, w ilości 5 kg, przyprawa do bigosu w proszku, CPV 15871200-6, w ilości 10 kg, czosnek mielony, w ilości 10 kg, kminek, w ilości 6 kg,
    liść laurowy, w ilości 15 kg, majeranek, w ilości 15 kg,cynamon, w ilości 4 kg,
    pieprz czarny mielony, w ilości 40 kg, pieprz ziołowy mielony, w ilości 35 kg,
    ziele angielskie, w ilości 20 kg, papryka mielona, w ilości 30 kg,
    mieszanka warzywna suszona, w ilości 150 kg, koper suszony, w ilości 30 kg,
    natka pietruszki suszona, w ilości 30 kg, bulion jarzynowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg, rosół drobiowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,
    żurek w proszku, w ilości 150 kg, zupa grzybowa w proszku, w ilości 250 kg,
    zupa ogonowa w proszku, w ilości 250 kg, sos pieczarkowy w proszku, w ilości 190 kg, sos pieczeniowy w proszku, w ilości 200 kg, sos biały w proszku, w ilości 150 kg, sos gulaszowy w proszku, w ilości 200 kg, sos węgierski w proszku, w ilości 200 kg, sos koperkowy w proszku, w ilości 180 kg. napój pomarańczowy w proszku, w ilości 500 kg, napój wiśniowy w proszku, w ilości 500 kg,
    napój malinowy w proszku, w ilości 500 kg. kwasek cytrynowy, w ilości 5 kg.
    Zadanie V - Sałatki leczo pieczarkowe w opakowaniach do 3 kg, w ilości 1 000 kg,
    sałatka szwedzka w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,
    sałatka obiadowa w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,
    sałatka z czerwonej kapusty w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg. Zadanie VI - Makaron, kasza, mąka, ryż, makaron różny (nitki, świderki, muszelki, kolanka), w ilości 6 500 kg, kasza jęczmienna, w ilości 3 000 kg,
    kasza manna, w ilości 1 500 kg, ryż spożywczy, biały, w ilości 3 000 kg,
    mąka pszenna typ 650, w ilości 2 500 kg. Zadanie VII - Wyroby garmażeryjne
    kluski śląskie mrożone, w ilości 800 kg, pierogi ruskie mrożone, w ilości 3 500 kg,
    uszka z grzybami mrożone, w ilości 100 kg.1. Ilości podane powyżej są szacunkowe i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
    2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów spożywczych odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów spożywczych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy. 5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów spożywczych w swoich magazynach, w dniu dostawy każdej partii. 6. Dostawa artykułów spożywczych do magazynu zamawiającego odbywać się będzie w godz. 8.00 - 14.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m.
    8. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT.
    9. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy.
  18. Dostawa przetworzonych owoców i warzyw
    Zamawiający: Zakład Karny nr 1, Wrocław
    I grupa
    1. Dżem z czarnej porzeczki (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 200 kg)niskosłodzony, barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma PN-94/A-75100
    2. Dżem truskawkowy (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 200 kg) niskosłodzony, barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma PN-94/A-75100
    3. Marmolada wieloowocowa twarda (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 500 kg) smarowna, barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców, nie może być przypalona, scukrzona; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma PN-93/A-75103
    4. Powidła śliwkowe (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 000 kg) z dodatkiem cukru, zawartość ekstraktu nie mniejsza niż 54%; barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma PN-93/A-75102

    II grupa:
    1. Chrzan tarty (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 600 kg) kremowobiała, gęsta masa z dobrze wyczuwalnymi włóknistymi drobinami, zapach i smak ostry, charakterystyczny dla świeżo startego chrzanu; gatunek I, opakowania szklane, waga netto w opakowaniu od 0,8 kg do 1,0 kg. Polska Norma PN-97/A-77806
    2. Kukurydza konserwowa (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 500 kg)ziarna młodej kukurydzy w zalewie , nieuszkodzone, konsystencja miękka, wyrównana; gatunek I, opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu 0,4 kg. Polska Norma PN-97/A-77807
    3. Szczaw konserwowy (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 800 kg) siekany, masa jednolita o wyrównanej półpłynnej konsystencji i ciemnozielonej barwie; gatunek I, opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu od 0,8 kg do 1,0 kg. Polska Norma PN-97/A-77807
  19. Dostawa warzyw i owoców
    Zamawiający: Zakład Karny w Łupkowie, Komańcza
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących artykułów, podzielonych na zadania: Zadanie I - Warzywa i owoce buraki ćwikłowe, jednej odmiany, bez liści, w ilości 3 600 kg,cebula, jednej odmiany, bez szczypioru, w ilości 3 600 kg, jabłka deserowe, jednej odmiany, w ilości 2 100 kg,kapusta głowiasta biała, jednej odmiany, w ilości 3 300 kg, kapusta głowiasta czerwona, jednej odmiany, w ilości 2 100 kg, kapusta pekińska, jednej odmiany, w ilości 300 kg, marchew, jednej odmiany, bez naci, w ilości 4 800 kg, pietruszka (korzeń), jednej odmiany, w ilości 480 kg,seler (korzeń), jednej odmiany, w ilości 540 kg, czosnek świeży (główki), jednej odmiany, w ilości 60 kg. Zadanie II - Ziemniaki ziemniaki jadalne, jednej odmiany, w ilości 25 800 kg.Zadanie III - Kapusta kiszona, w ilości 3 000 kg.2. Dostawy będą realizowane w sześciu etapach w terminach: I etap: 21.10.2013 r. - 23.10.2013 r.; II etap: 12.11.2013 r. - 14.11.2013 r.; III etap: 02.12.2013 r. - 04.12.2013 r.; IV etap: 18.12.2013 r. - 20.12.2013 r.;V etap: 13.01.2014 r. - 15.01.2014 r.;VI etap: 03.02.2014 r. - 05.02.2014 r..3. W każdym etapie dostawy będą obejmowały asortyment: 1) buraki ćwikłowe - 250 kg,2) cebula - 250 kg, 3) jabłka deserowe - 150 kg, 4) kapusta głowiasta biała - 250 kg, 5) kapusta głowiasta czerwona - 150 kg, 6) marchew - 350 kg, 7) pietruszka (korzeń) - 40 kg, 8) seler (korzeń) - 45 kg, 9) ziemniaki - 1 800 kg, 10) czosnek świeży (główki) - 5 kg, 11) kapusta pekińska - 150 kg, jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie 12) kapusta kiszona - 1 500 kg - jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie. - dostawa do magazynu w Zakładzie Karnym w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz 1) buraki ćwikłowe - 350 kg, 2) cebula - 350 kg, 3) jabłka deserowe - 200 kg, 4) kapusta głowiasta biała - 300 kg, 5) kapusta głowiasta czerwona - 200 kg, 6) marchew - 450 kg, 7) pietruszka (korzeń) - 40 kg, 8) seler (korzeń) - 45 kg, 9) ziemniaki - 2 500 kg, 10) czosnek świeży (główki) - 5 kg, 11) kapusta pekińska - 150 kg, jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie 12) kapusta kiszona - 1 500 kg - jednorazowa dostawa tylko w pierwszym etapie. - dostawa do magazynu w Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 4. Warzywa i owoce powinny charakteryzować się takimi cechami jak: zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, o kształcie charakterystycznym dla danej odmiany, zabarwieniu, przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, bez objawów chorobowych. 5. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 6. Transport odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 7. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 8. Dostawa artykułów odbywać się będzie w godzinach 8.00 - 13.00 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 9. Warzywa i owoce powinny być w workach lub skrzynkach. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy warzyw i owoców luzem. Po rozładunku skrzynki lub worki zostaną zwrócone wykonawcy. 10. Kapusta kiszona powinna być w opakowaniach o wadze maks. 50 kg. 11. Z uwagi na wysokość bram wjazdowych dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m..
  20. Sukcesywne dostawy przetworów owocowo-warzywnych przez okres jednego roku do Zakładu Karnego w Siedlcach
    Zamawiający: Zakład Karny, Siedlce
    Sukcesywne dostawy przetworów owocowo-warzywnych kl/gat. I przez okres jednego roku do Zakładu Karnego w Siedlcach:
    1. dżem owocowy, wysokosłodzony - 6 000 kg, PN-A-75100:1994,
    2. groszek konserwowy - 1 500 kg, PN-A-77803:2007,
    3. koncentrat pomidorowy 30% - 1 500 kg, PN-A-77601;1975,
    4. sałatka wielowarzywna (kapusta, papryka, ogórek, marchew, przyprawy) - 800 kg, PN-A-77750:1997,
    5. szczaw konserwowy - 700 kg, PN-A-77807;1997,
    6. kukurydza konserwowa - 800 kg, PN-R-75377:1996,
    7. chrzan tarty - 700 kg, PN-A-77807:1997,
    8. fasola czerwona konserwowa - 500 kg, PN-76/A-77802,
    9. ketchup pikantny - 1 000 kg, PN-V-74009;1999,
    10. musztarda - 800 kg, PN-A-86964:2002
    11. papryka konserwowa -1 000 kg, PN-A-77807:1997
  21. dostawy warzyw konserwowych, przetworów owocowych oraz granulatów sojowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
    Zamawiający: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka, Gdańsk
  22. Dostawy przetworów do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie
    Zamawiający: Zakład Karny Warszawa-Białołęka, Warszawa
  23. Cukier biały, warzywa przetworzone, ryby przetworzone i jaja świeże
    Zamawiający: Zakład Karny w Nysie, Nysa
  24. Sukcesywna dostawa owoców i warzyw przetworzonych dla potrzeb Zakładu Karnego w Cieszynie
    Zamawiający: Zakład Karny w Cieszynie, Cieszyn
  25. Dostawa warzyw przetworzonych produktów suszonych
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Tarnowskie Góry
  26. Dostawa różnych produktów spożywczych
    Zamawiający: Areszt Śledczy w Bytomiu, Bytom
  27. Dostawa artykułów spożywczych - uzupełnienie
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Zabrze
  28. Sukcesywne dostawy warzyw konserwowych, przetworów owocowych oraz granulatów sojowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
    Zamawiający: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka, Gdańsk
  29. 7.2012
    Zamawiający: Zakład Karny w Opolu Lubelskim, Opole Lubelskie
  30. Dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa (znak sprawy D/Kw-220/9/2012)
    Zamawiający: Zakład Karny we Włocławku, Włocławek
  31. Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
    Zamawiający: Zakład Karny w Barczewie, Barczewo
  32. Dostawa art. spożywczych - różnych, Nr sprawy DKw/220/03/2012
    Zamawiający: Zakład Karny nr 2, Grudziądz
  33. Zamówienie na dostawę do Aresztu Śledczego różnych artykułów spożywczych
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Kraków
  34. Dostawy przetworów do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie
    Zamawiający: Zakład Karny Warszawa-Białołęka, Warszawa
  35. Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw konserwowych
    Zamawiający: Zakład Karny w Kamińsku, Kamińsk
  36. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dębicy
    Zamawiający: Zakład Karny, Dębica
  37. Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych
    Zamawiający: Zakład Karny w Kamińsku, Kamińsk
  38. Cukier biały, warzywa przetworzone i warzywa strączkowe suszone
    Zamawiający: Zakład Karny w Nysie, Nysa
  39. Dostawa artykułów spożywczych
    Zamawiający: Zakład Karny w Iławie, Iława
  40. Dostawa artykułów spożywczych
    Zamawiający: Zakład Karny w Łupkowie, Komańcza
  41. Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach - postępowanie numer 14/Ż/2011
    Zamawiający: Areszt Śledczy w Suwałkach, Suwałki
  42. Dostawy warzyw konserwowych, dżemu, marmolady, kompotu oraz granulatów sojowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
    Zamawiający: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka, Gdańsk
  43. Artykuły spożywcze
    Zamawiający: Zakład Karny w Nysie, Nysa
  44. Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów ogólnospożywczych.
    Zamawiający: Zakład Karny w Kamińsku, Kamińsk
  45. DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH - RÓŻNYCH DLA ZAKŁADU KARNEGO NR 2 W GRUDZIĄDZU. Nr sprawy DKw-220-07-2011.
    Zamawiający: Zakład Karny nr 2, Grudziądz
  46. Dostawy artykułów spożywczych (warzyw mrożonych, warzyw konserwowych, warzyw kiszonych, dżemu, jaj kurzych).
    Zamawiający: Zakład Karny w Rzeszowie, Rzeszów
  47. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach, postępowanie nr 4/Ż/2011
    Zamawiający: Areszt Śledczy w Suwałkach, Suwałki
  48. Dostawy przetworów, warzyw, owoców i kwaszonek do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie
    Zamawiający: Zakład Karny Warszawa-Białołęka, Warszawa
  49. Ryby mrożone, cukier biały, warzywa przetworzone i warzywa strączkowe suszone
    Zamawiający: Zakład Karny w Nysie, Nysa
  50. Przedmioterm zamówienia są dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dębicy
    Zamawiający: Zakład Karny, Dębica
  51. dostawy różnych produktów spożywczych
    Zamawiający: Areszt Śledczy w Bytomiu, Bytom
  52. Dostawa artykulów spożywczych
    Zamawiający: Zakład Karny w Łupkowie, Komańcza
  53. Dostawa warzyw przetworzonych, produktów suszonych
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Tarnowskie Góry
  54. Nr 2/ż/2010 DOSTAWY ARTYKUŁÓW RÓŻNYCH
    Zamawiający: Zakład Karny, Koszalin
  55. Dostawa dżemu wieloowocowego oraz powideł śliwkowych
    Zamawiający: Areszt Śledczy Warszawa Mokotów, Warszawa
  56. Dostawa przetworów owocowo - warzywnych
    Zamawiający: Zakład Karny nr 1, Wrocław
  57. Dostawy przetworów owocowych
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Bydgoszcz
  58. 9/Ż/2009
    Zamawiający: Areszt Śledczy, Lublin

Inne osoby dla Poźniak (120 osób):