Kogo reprezentuje osoba

Wernicke Tomasz Witold

w KRS

Tomasz Witold Wernicke

− Profil Osoby z KRS
Pierwsze imię:Tomasz
Drugie imię:Witold
Nazwisko:Wernicke
Płeć:Mężczyzna
Rok urodzenia:1967 r., wiek 53 lata
Miejscowości:Katowice (Śląskie), Racibórz (Śląskie), Tychy (Śląskie), Warszawa (Mazowieckie)
Przetargi:4 w poprzednich firmach
Aktualnie reprezentuje:
  1. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Muskała Krzysztof Jan, Tomaszewski Paweł
  2. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Cieśla Jakub, Snopek Damian

Reprezentował:
  1. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Kępka Robert Andrzej, Lipus Aleksandra Joanna, Raszka Mirand Franciszek, Salomon Ewa Agnieszka

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Zwolińska Teresa
  2. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Kwiecień Agnieszka Edyta, Lesiak Marek Janusz, Płoskoń Piotr Marian
  3. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Król Jarosław Maciej, Lewandowski Krzysztof Adam, Płoskoń Piotr Marian
  4. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Muskała Krzysztof Jan, Tomaszewski Paweł
  5. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Kaczmarek Agnieszka, Kaczmarek Krzysztof Roman

    Osoby współwystępujące niejednocześnie w tej firmie według KRS:
    Pawlak Błażej Szczepan
  6. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Kępka Robert Andrzej, Salomon Ewa Agnieszka
  7. Firma  x x x x − dostepna w raporcie płatnym »
    • Stanowisko/Funkcja: w Zarządzie
    • Stanowisko/Funkcja: x x x x

    Osoby współwystępujące jednocześnie w tej firmie według KRS:
    Klusek Marek, Wichowski Rafał

Osoby współwystępujące w KRS działają obecnie w:
  1. Centrum Biznesowo Administracyjne Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000342760
  2. Centrum Innowacji, Transferu Technologii i Rozwoju Fundacja Uniwersytetu Śląskiego, Katowice − KRS 0000293651
  3. Ctrener Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000467450
  4. Dąbrowa Park Sp. Z O.O., Pszczyna − KRS 0000327897
  5. Dor-mar Serwis Sp. Z O.O., Sarnów − KRS 0000405354
  6. Euro 2007 Jakub i Łukasz Cieśla Sp. J., Bolesławiec − KRS 0000578227
  7. Euroinvestate Sp. Z O.O., Wrocław − KRS 0000389450
  8. Fundacja Bażantowo, Katowice − KRS 0000440804
  9. Fundacja Dobra Wola, Kraków − KRS 0000236627
  10. Heros Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000482302
  11. Ibis Bolesławiec Sp. Z O.O., Bolesławiec − KRS 0000648553
  12. J R Investment Sp. Z O.O., Chorzów − KRS 0000237049
  13. Katowickie Towarzystwo Inwestycyjno-leasingowe Katil S.A., Katowice − KRS 0000121642
  14. Kj Inwestycje Sp. Z O.O., Chorzów − KRS 0000440769
  15. Kj Inwestycje Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Chorzów − KRS 0000451890
  16. Koi Sushi Sp. Z O.O., Kraków − KRS 0000705416
  17. Koi Sushi Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Kraków − KRS 0000733175
  18. M Invest Sp. Z O.O., Kraków − KRS 0000721858
  19. M Invest Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Kraków − KRS 0000729487
  20. Mariacka 20 Sp. Z O.O., Siemianowice Śląskie − KRS 0000146461
  21. Marine Damian Snopek Jakub Cieśla Sp. J., Rybnik − KRS 0000584631
  22. Medical Trade Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000826911
  23. Meditel Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000419184
  24. Millenium Inwestycje Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000015512
  25. Millenium Inwestycje Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Katowice − KRS 0000573879
  26. Millenium P.płoskoń, K.lasoń Sp. J., Katowice − KRS 0000238302
  27. Millenium Rondo Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000191463
  28. Millenium Sport Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000377560
  29. Mixwyr Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000375967
  30. Polsko-niemieckie Stowarzyszenie Promocji Na Rzecz Odbudowy i Utrzymania Historycznych Wartości Zabytków Kultury i Tradycji Śląska, Bobrów − KRS 0000418296
  31. Propagator Sp. Z O.O., Tychy − KRS 0000229642
  32. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-usługowe Simplex S.A., Mikołów − KRS 0000163422
  33. Przedsiębiorstwo Usługowe Ragos Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000080855
  34. Przedsiębiorstwo Usługowo-handlowe Hitt Katowice Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000099461
  35. Ragos-2 Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000371440
  36. Rawa Projekt.pl Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000489552
  37. Rawimak Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000432854
  38. Roi Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000609791
  39. Roi Sp. Z O.O. Spółka Komandytowa, Katowice − KRS 0000462204
  40. Ryn Marina Sp. Z O.O., Ryn − KRS 0000741673
  41. Senior Wita Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000734306
  42. Simplex Sp. Z O.O., Mikołów − KRS 0000149876
  43. Solag S.A., Katowice − KRS 0000819145
  44. Solag S.A. Spółka Komandytowa, Katowice − KRS 0000833432
  45. Spinbud Sp. Z O.O., Chorzów − KRS 0000402736
  46. Stowarzyszenie Hurtowników Piwa i Napojów, Katowice − KRS 0000235684
  47. Tdj Cieśla Sp. J., Katowice − KRS 0000608576
  48. Ter Invest Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000776696
  49. Willa Pawia Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000460164
  50. Zagubione Historie Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000070303

Osoby współwystępujące w KRS działały także w:
  1. 4up Trade Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000442877
  2. Agencja Kredytowo-leasingowa Multikredyt Sp. Z O.O., Lublin − KRS 0000107555
  3. Aljar Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000337621
  4. Audio Klan Janusz Prządka Sp. J., Warszawa − KRS 0000026488
  5. Bmp-service Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000195882
  6. Bukowsko Wind Energy Sp. Z O.O., Janki − KRS 0000254765
  7. Deep Blue Sp. Z O.O., Warszawa − KRS 0000268819
  8. Dekadencja Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000305274
  9. El-eko Systems S.A., Chorzów − KRS 0000119398
  10. Energo Investment S.A., Racibórz − KRS 0000066471
  11. Euro - Inwest Sp. Z O.O., Jaworzno − KRS 0000126798
  12. Euro Inwest - Bis Sp. Z O.O., Jaworzno − KRS 0000295608
  13. Euro-bis Sp. Z O.O., Jaworzno − KRS 0000190306
  14. Fabryka Elektrofiltrów Elwo S.A., Pszczyna − KRS 0000053646
  15. Fundacja Edukacji i Kultury Tikkun Olam, Wrocław − KRS 0000281857
  16. Fundacja Rodziny Płoskoń, Katowice − KRS 0000150438
  17. Gastro-ragos Ewa Salomon i Wspólnicy Spółka Komandytowa, Racibórz − KRS 0000339081
  18. Hsz Finance Sp. Z O.O., Dąbrowa Górnicza − KRS 0000582116
  19. Instanta Sp. Z O.O., Żory − KRS 0000067391
  20. Inter Pipe Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000047320
  21. Jj Jarczyk Sp. J., Chorzów − KRS 0000482669
  22. Kwadrans Sp. Z O.O., Mysłowice − KRS 0000347870
  23. Leasing Partner S.A., Poznań − KRS 0000014081
  24. Mark-pol Logistic Sp. Z O.O., Będzin − KRS 0000267087
  25. Mark-pol Sp. Z O.O., Będzin − KRS 0000220189
  26. Mek Media Group Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000361202
  27. Millenium Centrum Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000137801
  28. Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Pracowników Zakładów Pracy Rafako, Racibórz − KRS 0000036105
  29. Platinum Private Equity Sp. Z O.O., Baranów − KRS 0000031268
  30. Prefabet-s.a., Lidzbark Welski − KRS 0000048123
  31. Progress S.A., Katowice − KRS 0000148597
  32. Przedsiębiorstwo Produkcyjno-handlowe Javorex Sp. Z O.O., Wisła − KRS 0000222682
  33. Przedsiębiorstwo Robót Drogowych Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000117194
  34. Rafako Engineering Sp. Z O.O., Racibórz − KRS 0000287033
  35. Rafako S.A., Racibórz − KRS 0000034143
  36. Red Energy Sp. Z O.O., Zabrze − KRS 0000425437
  37. Rsx Robert Kępka,stanisław Szymczyk Sp. J., Katowice − KRS 0000016319
  38. Rsx Sp. Z O.O., Będzin − KRS 0000075542
  39. Sajos Project Capital Group S.A., Katowice − KRS 0000390328
  40. Telemed 24 Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000361445
  41. Towarzystwo Budownictwa Społecznego Millenium Katowice Sp. Z O.O., Katowice − KRS 0000178403

Powiązane przetargi (4 szt.):
  1. ZAKUP OBIADÓW DWUDANIOWYCH
    Zamawiający: Ośrodek Pomocy Społecznej, Racibórz
    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Zakup obiadów dwudaniowych .1)Szacunkowa ilość posiłków rocznie:- obiady dwudaniowe 7260 posiłków rocznie,- około 30-40 posiłków dziennie, 2) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków z uwagi na zmianę okoliczności uzasadniających przyznanie świadczenia w formie posiłku. 2.Wymagania jakie winien spełnić Wykonawca, 1) Kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne i znajdować się na terenie miasta Raciborza - z uwagi na odbiór posiłków przez Zamawiającego, 2) posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, 3) posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 4) zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, a) drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane), b) do potraw ziemniaczanych dołączyć sosy podprawiane niskotłuszczową śmietaną w ilości 40 ml, c) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, d) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 5) podstawową zasadą prawidłowego funkcjonowania kuchni jest planowanie jadłospisów. a) planować należy jadłospisy na dłuższy okres 7-10dni- co pozwoli uniknąć błędów np.częstego powtarzania tych samych potraw, niewłaściwych zestawów itp., b) planować jadłospis pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, c) uwzględniać w jadłospisie produkty z każdej grupy oraz wykorzystywać produkty sezonowe, d) uwzględniać różne technologie sporządzania potraw, e) należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów lecz także sposobu ich przyrządzania, f) uwzględniać odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku. g) w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak aby posiłki wysokoenergetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów oraz sezonowość występowania produktów, h) dostosować jadłospis do możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 6) zapewnienie zakupów obiadów przez cały rok od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 7) zapewnienie zakupu obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 8) zapewnienie odbioru obiadów codziennie od godz.11.30 9) jadłospis oraz wszystkie korekty dotyczące menu należy przesyłać z wyprzedzeniem na adres skrzynki e-mailowej ddps@ops-raciborz.pl 10) w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków, 11) przechowywanie prób żywności zgodnie z obowiązującymi wymogami przepisów prawa, 12) każdorazowe wyparzanie termosów Zamawiającego, służących do przewożenia żywności. 3.Przy wycenie obiadów dwudaniowych należy wziąć pod uwagę gramaturę posiłku : 1) zupa 450 ml, 2) porcja wyjściowa mięsa 100 g /bez kości, 120 g/z kością, 3) ziemniaków ( kasza, ryż, makaron) w ilości 250 g , 4) surówka 150 g, 5) dekadowo należy ustalić następujące ilości obiadów: a) 2 obiady rybne, b) 2 obiady półmięsne / bigos, pierogi, krokiety itp./, c) 1 obiad bezmięsny, d) 5 obiadów mięsnych, e) sosy dodatkowo w ilości 40 ml przy potrawach ziemniaczanych
  2. ZAKUP OBIADÓW DWUDANIOWYCH
    Zamawiający: Ośrodek Pomocy Społecznej, Racibórz
    1.1)Szacunkowa ilość posiłków rocznie: - obiady dwudaniowe 7130 posiłków rocznie, - około 30-40 posiłków dziennie, 2) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków z uwagi na zmianę okoliczności uzasadniających przyznanie świadczenia w formie posiłku. 2.Wymagania jakie winien spełnić Wykonawca 1) kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi sanitarne i musi znajdować się na terenie miasta Raciborza- z uwagi na odbiór posiłków przez Zamawiającego, 2) posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, 3) posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 4) zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, a) drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane), b) do potraw ziemniaczanych dołączyć sosy podprawiane niskotłuszczową śmietaną w ilości 40 ml, c) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, d) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 5) podstawową zasadą prawidłowego funkcjonowania kuchni jest planowanie jadłospisów. a) planować należy jadłospisy na dłuższy okres 7-10dni- co pozwoli uniknąć błędów np.częstego powtarzania tych samych potraw, niewłaściwych zestawów itp., b) planować jadłospis pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, c) uwzględniać w jadłospisie produkty z każdej grupy oraz wykorzystywać produkty sezonowe, d) uwzględniać różne technologie sporządzania potraw, e) należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów lecz także sposobu ich przyrządzania, f) uwzględniać odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku. g) w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak aby posiłki wysokoenergetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów oraz sezonowość występowania produktów, h) dostosować jadłospis do możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 6) zapewnienie zakupów obiadów przez cały rok od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 7) zapewnienie zakupu obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 8) zapewnienie odbioru obiadów codziennie od godz.11.30 9) jadłospis oraz wszystkie korekty dotyczące menu należy przesyłać z wyprzedzeniem na adres skrzynki e-mailowej ddps@ops-raciborz.pl 10) w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków. 3.Przy wycenie obiadów dwudaniowych należy wziąć pod uwagę gramaturę posiłku : 1) zupa 450 ml, 2) porcja wyjściowa mięsa 100 g /bez kości, 120 g/z kością, 3) ziemniaków ( kasza, ryż, makaron) w ilości 250 g , 4) surówka 150 g, 5) dekadowo należy ustalić następujące ilości obiadów: a) 2 obiady rybne, b) 2 obiady półmięsne / bigos, pierogi, krokiety itp./, c) 1 obiad bezmięsny, d) 5 obiadów mięsnych, e) sosy dodatkowo w ilości 40 ml przy potrawach ziemniaczanych.
  3. Usługi hotelowe w związku z realizacją projektu Promocja Kultury Ziemi Raciborsko- Rybnickiej
    Zamawiający: Miasto Racibórz, Racibórz
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie dla Zamawiającego przez Wykonawcę usług hotelowych dla 41 osób na 7 dób tj. od 7 do 14 czerwca br. dla członków Zespołu Pieśni i Tańca z Meksyku, dla 35 osób na 3 doby tj. od 11 do 14 czerwca br. dla członków Zespołu Pieśni i Tańca Kębłowo, dla 41 osób na 5 dób tj. od 9 do 14 czerwca br. dla członków Zespołu Pieśni i Tańca z Wegier, dla 43 osób na 6 dób tj. od 8 do 14 czerwca br. dla członków Zespołu Pieśni i Tańca z Ukrainy, biorącego udział w X Międzynarodowych Spotkaniach Artystycznych Śląsk - kraina wielu kultur, a także dla członków zespołu Perfect hotel trzy gwiazdkowy: 1 apartament, 3 pokoje dwuosobowe, 5 pokoi jednoosobowych na 1 dobę z 13/14.06.br, dla członków zespołu Dżem - 4 pokoje jednoosobowe, 1 pokój dwuosobowy na 1 dobę z 12/13.06.br, dla 15 osób - technika estradowa (ustawianie sceny, zestawu nagłaśniająco-oświetleniowego, demontaż sprzętu itp.) pokoje wg konfiguracji dowolnej na dwie doby hotelowe z 12/13.06. br. i z 13/14.06.br, 5 pokoi trzyosobowych z łazienką na 8 dób hotelowych tj. od 6 do 14.06.br. dla 15 osób biorących udział w Międzynarodowym Plenerze Malarskim Tworzę więc jestem, dla artystów XX Konkursu Poezji Młodych Nadzieja 2010: 3 pokoje dwuosobowe z łazienką; 3 pokoje jednoosobowe z łazienką na 1 dobę hotelową z 10/11.06.br. Projekt Promocja kultury ziemi raciborsko - rybnickiej jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
  4. ZAKUP OBIADÓW DWUDANIOWYCH
    Zamawiający: Ośrodek Pomocy Społecznej, Racibórz
    1.Szacunkowa ilość posiłków rocznie:obiady dwudaniowe 7050 posiłków , 2.Wymagania jakie winien spełnić oferent 1) kuchnia oferenta lub punkt wydawania posiłków spełniający wymogi sanitarne musi znajdować się na terenie miasta Raciborza- z uwagi na odbiór posiłków przez Zamawiającego, 2) posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, 3) posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 4) zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, a) drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane), b) do potraw ziemniaczanych dołączyć sosy podprawiane niskotłuszczową śmietaną w ilości 40 ml, c) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, d) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 5) podstawową zasadą prawidłowego funkcjonowania kuchni jest planowanie jadłospisów. a) planować należy jadłospisy na dłuższy okres 7-10dni- co pozwoli uniknąć błędów np.częstego powtarzania tych samych potraw, niewłaściwych zestawów itp., b) planować jadłospis pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, c) uwzględniać w jadłospisie produkty z każdej grupy oraz wykorzystywać produkty sezonowe, d) uwzględniać różne technologie sporządzania potraw, e) należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów lecz także sposobu ich przyrządzania,
    f) uwzględniać odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku. g) w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak aby posiłki wysokoenergetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów oraz sezonowość występowania produktów, h) dostosować jadłospis do możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 6) zapewnienie zakupów obiadów przez cały rok od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 7) zapewnienie zakupu obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 8) zapewnienie odbioru obiadów codziennie od godz.11.30 9) jadłospis oraz wszystkie korekty dotyczące menu należy przesyłać z wyprzedzeniem na adres skrzynki e-mailowej ddps.raciborz@neostrada.pl 10) w sytuacjach awaryjnych dowóz obiadów do siedziby zamawiającego na koszt oferenta samochodem przystosowanym do przewozu żywności, 11) w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków. 3.Przy wycenie obiadów dwudaniowych należy wziąć pod uwagę gramaturę posiłku : 1) zupa 450 ml, 2) porcja wyjściowa mięsa 100 g /bez kości, 120 g/z kością, 3) ziemniaków ( kasza, ryż, makaron) w ilości 250 g , 4) surówka 150 g, 5) dekadowo należy ustalić następujące ilości obiadów: a) 2 obiady rybne, b) 2 obiady półmięsne / bigos, pierogi, krokiety itp./, c) 1 obiad bezmięsny, d) 5 obiadów mięsnych, e) sosy dodatkowo w ilości 40 ml przy potrawach ziemniaczanych..

Inne osoby dla Wernicke (3 osoby):